Δύσκολη μέρα η επόμενη μέρα για το ΚΙΝΑΛ…

Δύσκολη μέρα η επόμενη μέρα για το ΚΙΝΑΛ…

Καθοριστικής σημασίας για την «επόμενη ημέρα» του ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση του Κινήματος Αλλαγής ήταν το Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο. Στόχος της Φ. Γεννηματά ήταν να βγει από τη διαδικασία του Συνεδρίου, κομματικά και πολιτικά ενισχυμένη. Παρατάθηκε η θητεία της στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2021. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι προσωρινό και χωρίς ουσιαστικό πολιτικό αντίκρισμα.

Οι απουσίες των κορυφαίων (Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου, Β. Βενιζέλου) από το Συνέδριο, καθώς και οι διαφωνίες όσον αφορά τη στρατηγική της κατέδειξαν τον χαμηλό βαθμό αποδοχής της από τον κόσμο του Κινήματος.

Α­ντιλαμβανόμενη τον αντίκτυπο που θα είχαν οι άδειες καρέκλες των συγκεκρι­μένων στελεχών, τις προηγούμενες ημέρες κατέβαλε εργώδεις προσπάθειες προκειμένου να το αποφύγει (αποτρέψει), χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου η κ. Γεννηματά βρέθηκε αντιμέτωπη με την αμφισβήτηση της στρατηγικής της, καθώς αρκετά στελέχη μιλούν για ιδεολογική σύγχυση και ασαφές πολιτικό στίγμα. Κάτι που αποδίδουν στην προσπάθειά της να ισορροπήσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόσωπο των ημερών» ο Π. Γερουλάνος, ο οποίος όλο το τελευταίο διάστημα αμφισβήτησε με ευθύ τρόπο τις επιλογές της κ. Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας το Συνέδριο «παρωδία». Αλλά και  κατά την ομιλία του αναφέρθηκε με σκληρή γλώσσα: «Ό,τι και να θάψετε εδώ μέσα σήμερα θα αναστηθεί εκεί εξώ αύριο» προκαλώντας την έντονη ενόχλησή της κα Γεννηματά. Την κατηγόρησε μάλιστα λέγοντας πως βλέπει την παράταξη σαν «κλειστό κλαμπ» και δρα σαν να φοβάται τις ανοιχτές διαδικασίες. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που από το περιβάλλον της διακινούνταν σενάρια ακόμη και διαγραφής του κ. Γερουλάνου. Η κ. Γεννηματά ήταν κατηγορηματική στο Συνέδριο ότι μετά από αυτό δεν πρόκειται να ανεχθεί από κανέναν νέα κύματα γκρίνιας, μιζέριας ή υπονόμευσης των στόχων.

Οπότε το ερώτημα είναι αν ο κ. Γερουλάνος θα επιμείνει στην τακτική της αμφισβήτησης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης της αρχηγίας του Κινήματος μέσα από ένα ανοιχτό Συνέδριο εντός του 2020. Παραμονές του Συνεδρίου ο κ. Γερουλάνος είχε μια σφοδρή αντιπαράθεση με τον προσκείμενο στην πρόεδρο του Κινήματος Μ. Όθωνα. Ο τελευταίος είπε χαρακτηριστικά ότι «την ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν την έγραψαν οι guest stars ούτε οι κομπάρσοι, αλλά ο απλός κόσμος». Απαντώντας ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί δείχνουν έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων και αδυναμία διαλόγου.


Σχολιάστε εδώ