Δεν τους αρέσει η Ντόρα…

Δεν τους αρέσει η Ντόρα…

Έντονη δυσφορία εκφράζεται από μερίδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ως προς το πρόσωπο της Ντ. Μπακογιάννη. Ο λόγος; Η προσπάθειά της σε ορισμένες περιπτώσεις να δώσει κατευθύνσεις σε ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα με βάση τις προσωπικές απόψεις της και όχι τις επίσημες θέσεις του κόμματος. Και αυτό χωρίς να έχει –όπως σημειώνουν– κανέναν θεσμικό ρόλο ή κομματική δικαιοδοσία να το κάνει.
Αυτό πάντως που… ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η δημόσια αποδοκιμασία της για τους Κ. Κυρανάκη (κυρίως) και τον Θ. Πλεύρη όσον αφορά δηλώσεις τους για το Μεταναστευτικό. Στην παρέμβασή της η πρώην υπουργός υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι δύο βουλευτές, λόγω της πολιτικής απειρίας τους, δεν κατάλαβαν για ποιο πράγμα μιλούσαν! Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ο κ. Κυ­ρανάκης (και λιγότερο ο κ. Πλεύρης) εκτοξεύει «πυρά» εναντίον της, λέγο­ντας ότι ήταν άκομψα –αν όχι απαράδεκτα– όσα είπε γι’ αυτούς.

Και ότι επί της ουσίας προσπαθεί να τους δώσει γραμμή και να τους… καπελώσει πολιτικά. Αυτός που έσπευσε να δημοσιοποιήσει τη δυσαρέσκειά του για την κ. Μπακογιάννη ήταν ο έτερος βουλευτής Κ. Μπογδάνος, ο οποίος –παρεμπιπτόντως– έχει τις ίδιες πάνω-κάτω αντιλήψεις με τους κ. Κυ­ρανάκη και Πλεύρη στο Μεταναστευτικό, αλλά όχι μόνο. Τι είπε ο κ. Μπογδάνος; Ότι η Ντόρα μπορεί να κάνει πολιτικές αναλύσεις, να τους δίνει συμβουλές αλλά όχι και να τους… επαναφέρει στην τάξη. Με σαφώς υποτιμητική διάθεση όλα αυτά…

Από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στην ίδια τακτική που έχει χαράξει και να υπερασπιστεί την ιδεολογία και τις αρχές της παράταξης. «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει κόμμα με ακροδεξιές αντιλήψεις», υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία.


Σχολιάστε εδώ