Δεν θα γίνει η Ελλάδα φυλακή των κατατρεγμένων, που παίζουν κορόνα – γράμματα τη ζωή τους…

Δεν θα γίνει η Ελλάδα φυλακή των κατατρεγμένων, που παίζουν κορόνα – γράμματα τη ζωή τους…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Άργησε να καταλάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τι παρέλαβε… Χρειάστηκε να κατοικήσει σχεδόν πέντε μήνες στο Μαξίμου για να συνειδητοποιήσει, να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το… δώρο που είχαν για αυτόν οι… εταίροι μας, ανοίγοντας το πακέτο με το ελκυστικό περιτύλιγμα που μέσα είχε τη βόμβα. Τα κλειδιά της «αποθήκης ανθρώπινων ψυχών». Της Ελλάδας.

Και αμέσως εξερράγη… Ο ίδιος. Μόλις συνειδητοποίησε τι τον περιμένει… Ποιο αύριο έχουν σχεδιάσει για τη χώρα του.

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις χώρες άφιξης, όπως η Ελλάδα, ως βολικούς χώρους “στάθμευσης” για πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι αυτό ευρωπαϊκή αλληλεγγύη; Όχι! Δεν θα δεχθώ άλλο να προσποιείται ότι το πρόβλημα αφορά μόνο την Ελλάδα», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Πολύ αργά το καταλάβατε, κύριε πρωθυπουργέ. Το ίδιο πρόβλημα το έζησαν, το βίωσαν και οι προκάτοχοί σας. Με πρώτο τον δικό σας, τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο παραλάβατε το Μαξίμου. Μόνο που φάνηκε ότι δεν είχατε συνειδητοποιήσει τι βόμβα παραλαμβάνατε. Έναν δυναμίτη που σκοτώνει αθώες ψυχές στον δρόμο προς τη «Γη της Επαγγελίας», για τους πρόσφυγες κυρίως.

Πήγατε, κύριε Μητσοτάκη, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς προηγουμένως να έχετε ζητήσει να συναντηθείτε με τους δύο προκατόχους σας, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να αξιοποιήσετε την εμπειρία τους από τον χειρισμό του Προσφυγικού. Χωρίς να ακούσετε τις προτάσεις τους για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί με ασφάλεια για τη χώρα μας το πρόβλημα και να κερδίσουμε τη στήριξη των εταίρων μας, από τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα είναι η πόρτα που οδηγεί στη δική τους χώρα, κάτι που ονειρεύονται οι πρόσφυγες – μετανάστες.

Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης δεν επιδίωξε τη συνάντηση, προφανώς από ιδιοτέλεια, για να εισπράξει ο ίδιος τα οφέλη από τη λύση που ίσως να έδιναν οι εταίροι μας.

Και τελικά γύρισε με άδεια χέρια ο πρωθυπουργός. Με τον Ερντογάν να τρίβει τα χέρια του και να συνεχίζει να στέλνει καραβιές μεταναστών, πολλοί από τους οποίους βαπτίζονται πρόσφυγες, ζητώντας όλο και περισσότερα ανταλλάγματα.

Ακολούθησε, τις τελευταίες ώρες, η απόφαση της κυβέρνησης να στήσει… κολαστήρια σε πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία θα έχουν μέχρι και… λατρευτικούς χώρους (!) και θα… φιλοξενούν μόνιμα από 1.000 έως 5.000 άτομα το καθένα (συνολικά 18.000), και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί οι δήμαρχοι των νησιών, που κινδυνεύουν να μεταβληθούν σε Σπιναλόγκες.

Η ατμόσφαιρα είναι ήδη εκρηκτική και κανείς από το… γκουβέρνο δεν εγγυάται ότι θα μπορέσει να αποτρέψει ακραίες καταστάσεις.

Τα νησιά μας κινδυνεύουν να γίνουν… μπαρουταποθήκες. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις. Το πώς μπορεί να αντιδράσουν οι έγκλειστοι στα κλειστά κέντρα κράτησης, με 5.000 πρόσφυγες / μετανάστες στο καθένα.

Γι’ αυτό, είναι ώρα, κύριε πρωθυπουργέ, να συγκαλέσετε άμεσα σε μια κλειστή σύσκεψη τους πρώην ομολόγους σας, που χειρίστηκαν αυτό το καυτό πρόβλημα, για να καταθέσει ο καθένας τις εμπειρίες που έζησε και να παρουσιάσει τα μέτρα αποτροπής που είχαν ληφθεί και τα αποτελέσματά τους. Και στη συνέχεια να αποφασίσετε όλοι μαζί τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα, ποιος πρέπει να είναι ο χειρισμός της κατάστασης αν ο Ερντογάν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και πώς θα πετύχουμε την ΕΝΙΑΙΑ αντιμετώπιση του προβλήματος, με τη συμμετοχή και των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.

Και να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα αποτρέψουν νέες «μεταναστευτικές» ροές προς το Αιγαίο και τον Έβρο.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ο «φράχτης» και να σηκώνει μόνη της όλο το βάρος του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού για να την περνούν μπέικα οι εταίροι μας, με τον ελληνικό λαό να ζει κάτω από τους εκβιασμούς του Σουλτάνου.


Σχολιάστε εδώ