Ο ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ

Ο ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ

Συγγραφέας
Ted Hughes
Εικονογράφος
Chris Mould
Μεταφραστής
Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη


Ο Σιδερένιος Γίγαντας έφτασε στην άκρη του γκρεμού. Από πού είχε έρθει; Κανείς δεν ξέρει. Ποιος τον δημιούργησε; Κανείς δεν ξέρει.

Ένα μικρό αγόρι συνειδητοποιεί ότι ο Σιδερένιος Γίγαντας δεν έχει έρθει για να καταστρέψει τη Γη. Ίσως μάλιστα τη σώσει από έναν μεγαλύτερο κίνδυνο!

Μία νέα, συναρπαστική έκδοση της κλασικής και πολυαγαπημένης ιστορίας του Τεντ Χιουζ, με την εκπληκτική εικονογράφηση του Κρις Μόουλντ.

Απόσπασμα βιβλίου 


Διαβάστε όλο το απόσπασμα ΕΔΩ 


Είπαν για το βιβλίο

Καθηλωτική… κλασική ιστορία…
-Philip Pullman-

Οξυδερκής…
-Michael Morpurgo-

Εκπληκτική…
-Madelein L’Engle-


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Ted Hughes (1930-1998) θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές της γενιάς του και ίσως ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του 20ού αιώνα. Γεννήθηκε στο Γιόρκσιρ της Αγγλίας και ήταν Εθνικός (ή Επίσημος) Ποιητής του Ηνωμένου Βασιλείου (Poet Laureate) από το 1984 μέχρι τον θάνατό του.
Το 1974, ο Χιούζ παρέλαβε το Χρυσό Μετάλλιο Ποίησης της Βασίλισσας και, τρία χρόνια αργότερα, τον τιμητικό τίτλο του μέλους του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για τις υπηρεσίες του στη λογοτεχνία. Το 1998 έγινε μέλος του Τάγματος της Τιμής.
Η πιο πολυδιαβασμένη παιδική ιστορία του  –ο Σιδερένιος Γίγαντας– έχει μεταφερθεί στο θέατρο και τον κινηματογράφο και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα παιδικά βιβλία όλων των εποχών.

…και τον εικονογράφο 

Ο Chris Mould είναι βραβευμένος εικονογράφος Έχει εικονογραφήσει κυριολεκτικά τα πάντα: από παιδικά και νεανικά μυθιστορήματα έως θεατρικές αφίσες και γελοιογραφίες για εφημερίδες. Γράφει λογοτεχνία και έχει συμπράξει με τον συγγραφέα Matt Haig στη δημιουργία σειράς χριστουγεννιάτικων ιστοριών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα A Boy Called Christmas (Το αγόρι που το είπαν… Χριστούγεννα) και The Truth Pixie (Της αλήθειας το αερικό).
Ζει στο Γιόρκσιρ με τη σύζυγό του, έχει δυο ενήλικα κορίτσια, κι όταν δεν σκιτσάρει ή γράφει, θα τον βρείτε να… ή μάλλον δεν θα τον βρείτε, διότι πάντα σκιτσάρει ή γράφει.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ηλικία: 7+
Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά
ISBN: 978-960-484-505-7


Σχολιάστε εδώ