Μπάγερν – Παναθηναϊκός 75-87: Σκόρπισε τρόμο!

Μπάγερν – Παναθηναϊκός 75-87: Σκόρπισε τρόμο!

Ο Παναθηναϊκός σκόρπισε… τρόμο. Και μοίρασε πόνο στο Μόναχο καθώς επικράτησε 87-75 της Μπάγερν βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 6-4. Κυρίως όμως έδειξε ότι αρχίζει και μπαίνει στον σωστό δρόμο.

Τα χαρμόσυνα μαντάτα για τον Γιώργο Βόβορα που και πάλι έκανε καλή δουλειά (πριν παραδώσει στον Ρικ Πιτίνο) ήταν η τρομερή εμφάνιση του Ντίνου Μήτογλου. Η ενέργεια που έβγαλε ο Μπεντίλ… Η κλάση του Ράις. Αλλά και η σταθερότητα των Τόμας και Παπαπέτρου που αυτή τη στιγμή είναι από τα πιο φορμαρισμένα δίδυμα φόργουορντ στην Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με θέμα στην άμυνα…

Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν η ανισορροπία σε άμυνα κι επίθεση. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθεί η Μπάγερν με 19-10 ενώ απέμεναν 3’32’’ για το τέλος της πρώτης περιόδου. Ηταν πολλοί οι πόντοι που είχε δεχθεί ο Παναθηναϊκός και οι παίκτες του θα έπρεπε να είναι περισσότερο πιεστικοί. Τα επιθετικά ριμπάουντ της Μπάγερν δημιουργούσαν μεγάλο θέμα και γενικά οι «πράσινοι» δεν ήταν συγκεντρωμένοι.

Στα πρώτα 8 λεπτά, ο Γιώργος Βόβορας άλλαξε τα 3/5 της πεντάδας (μόνο ο Παπαπέτρου και ο Τόμας έμειναν). Με τον Ουάιλι στο «5» προσπάθησε να ελέγξει καλύτερα την άμυνά του (είχαν προηγηθεί Παπαγιάννης και Βουγιούκας). Στο τέλος της πρώτης περιόδου, η Μπάγερν προηγήθηκε 24-16. Οι Γερμανοί, στην ρακέτα του Παναθηναϊκού είχαν πάρει ακριβώς ίδια ριμπάουντ (4) με τους «πράσινους» ενώ ο Μονρό έκανε πάρτι στη ρακέτα με 11 πόντους.

Και όταν βελτιώθηκε…

Σταδιακά ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την άμυνά του. Ο Βόβορας… το δούλεψε αρκετά το θέμα και μέχρι το 12’30’’ είχε χρησιμοποιήσει και τους 12 παίκτες του! Μετά από 2 βολές του Ράις ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 27-25 ενώ απέμεναν 7’17’’ για το τέλος του ημιχρόνου.

Παρότι η επίθεσή του δεν έφτασε σε υψηλό επίπεδο, η άμυνα λειτουργούσε σωστά (ο Μήτογλου έκανε σπουδαία δουλειά στη ρακέτα) κι έτσι ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 33-33 ενώ απέμεναν 1’31’’ για το τέλος του ημιχρόνου. Είχε δεχτεί μόλις 9 πόντους σε 8’30’’ αγώνα στην δεύτερη περίοδο. Με 3/3 βολές του Φριντέτ ο Παναθηναϊκός πέρασε 36-35 κι αυτό έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Ξεκάθαρα η άμυνα του Παναθηναϊκού έκανε την διαφορά στην δεύτερη περίοδο. Η παρουσία του Μήτογλου «σουλούπωσε» τη ρακέτα ενώ οι Γερμανοί περιορίστηκαν στους 11 πόντους με 5/15 σουτ. Επίσης πολύ καλή δουλειά έκανε ο «αθόρυβος» Τζόνσον ενώ ο Φριντέτ, έστω και με τραβηγμένες προσπάθειες έδινε λύσεις μπροστά.

Οι «πράσινοι» ήταν ασταμάτητοι. Με το σερί να φτάνει στο 20-0 προηγήθηκαν με 58-39.  Η Μπάγερν έκανε… 6’20’’ να σκοράρει μέχρι να μειώσει ο Ζίπσερ σε 58-41.

Οι Γερμανοί με μίνι σερί 7-0 μείωσαν σε 60-48 ενώ απέμεναν 1’02’’ για το τέλος της 3ης περιόδου. Τελικά στο 30’ το σκόρ ήταν 65-53 για τον Παναθηναϊκό που χρειαζόταν ένα καλό τελευταίο δεκάλεπτο για να «σφραγίσει» μια μεγάλη νίκη.

Σε αυτή την εκπληκτική 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε 29 πόντους με 4/4 βολές, 5/9 δίποντα, 5/7 τρίποντα, μόλις ένα λάθος, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα!!!

Ο Παναθηναϊκός δεν το έχανε με τίποτα

Η Μπάγερν έκανε την αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο και κατάφερε να κατεβάσει τη διαφορά σε μονοψήφιο (58-67). Αλλά ο Παναθηναϊκός είχε βρει ρυθμό στην επίθεση (παίρνοντας αυτοπεποίθηση από την άμυνα) και στα μισά της τελευταίας περιόδου προηγήθηκε 77-60. Δεν θα μπορούσε να χάσει με τίποτα αυτόν τον αγώνα.

Ηταν κάτι το φοβερό… Ακόμα κι όταν οι Γερμανοί ευστοχούσαν σε τρίποντο, οι πρωταθλητές Ελλάδας απαντούσαν με τον ίδιο τρόπο. Η ψυχολογία ήταν στα ουράνια!!!

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει πλέον στο ΟΑΚΑ καθώς έχει δύο σερί αγώνες στο ΟΑΚΑ, με Μπασκόνια και Ολυμπιακό.

Πηγή: sportime.gr


Σχολιάστε εδώ