Οι δύο πειραματικοί μουσικοί Σπύρος Πολυχρονόπουλος και Μιχάλης Μοσχούτης συμπράττουν για πρώτη φορά στο ΚΕΤ

Οι δύο πειραματικοί μουσικοί Σπύρος Πολυχρονόπουλος και Μιχάλης Μοσχούτης συμπράττουν για πρώτη φορά στο ΚΕΤ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, 21:00

Για πρώτη φορά συμπράττουν, στο ΚΕΤ, οι δύο πειραματικοί μουσικοί Σπύρος Πολυχρονόπουλος aka Spyweirdos (ηλεκτρονικά) και Μιχάλης Μοσχούτης (κιθάρα). Έντονες εναλλαγές ηχοτοπίων βασισμένες σε αμιγώς ηλεκτρονικούς και ηλεκτρικούς ήχους οι οποίοι συνομιλούν με field recordings.

> Special guest της βραδιάς θα είναι ο Θάνος Πολυμενέας Λιοντήρης (κοντραμπάσο).

Ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Είναι συνθέτης ηλεκτροακουστικής μουσικής με 15 δίσκους στο ενεργητικό του και έχει συγγράψει δοκίμια γύρω από τη φιλοσοφία της μουσικής. Επιστημονικά μετά την αποφοίτησή του από το Φυσικό, εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πολυτεχνείο. Μετά από πέντε έτη σε πανεπιστήμια της Αγγλίας, όπου εργάστηκε ως ερευνητής, σήμερα βρίσκεται στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ως ερευνητής στη φυσική μοντελοποίηση μουσικών οργάνων.

Ο Μιχάλης Μοσχούτης είναι καλλιτέχνης που εξερευνά την υλικότητα του ήχου και τη σωματικότητα της μουσικής πράξης. Παρουσιάζει συστηματικά τη δουλειά του σε χώρους και φεστιβάλ όπως: Cave12 (Γενεύη), Cafe OTO (Λονδίνο), Tectonics (Τελ Αβίβ), Mengi (Ρέικιαβικ), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Αθήνα), De Ruimte (Άμστερνταμ) κ.ά. Παράλληλα ασχολείται με το live cinema και διοργανώνει το φεστιβάλ μουσικής και κινηματογράφου INMUTE.
H δισκογραφική του εταιρεία Holotype Editions έχει εκδώσει δίσκους σημαντικών sound artists όπως οι Jacob Kirkegaard, Lawrence English και Werner Dafeldecker. Από το 2017, συν-επιμελείται την αθηναϊκή έκδοση του φεστιβάλ Tectonics. Από το 2018 επιμελείται το φεστιβάλ σύγχρονης ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με τίτλο Borderline.

Φωτογραφίες: Federica Pace


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, 21:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 6€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
info@polychorosket.gr & 213 00 40 496

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α
11364 Κυψέλη, Αθήνα
213.00.40.496 & 69.45.34.84.45
ΠΡΟΣΒΑΣΗ
με λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
με τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
με ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (15 λεπτά με τα πόδια)

https://polychorosket.gr
https://www.facebook.com/tvcontrolcenter/
https://twitter.com/TVControlCenter
https://www.instagram.com/TVControlCenter/
https://www.flickr.com/photos/polychorosket/albums


Σχολιάστε εδώ