Ισραηλινή εφαρμογή πλοήγησης σε μεγάλα νεκροταφεία

Ισραηλινή εφαρμογή πλοήγησης σε μεγάλα νεκροταφεία

Μια ισραηλινή εφαρμογή παρέχει φωνητικές οδηγίες σε όσους πλοηγούνται σε μεγάλα νεκροταφεία, όταν αναζητούν τάφους αγαπημένων τους προσώπων.

Ο εντοπισμός της ακριβούς τοποθεσίας ενός τάφου, για επίσκεψη ή για κηδεία, μπορεί να είναι δύσκολος σε ένα μεγάλο νεκροταφείο, το οποίο αλλάζει συνέχεια. Η εφαρμογή «Gravez», που σκοπεύει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, είναι διαθέσιμη μόνο στο Ισραήλ αυτήν τη στιγμή, ωστόσο οι developers της σχεδιάζουν να επεκταθούν διεθνώς.

«Θα αλλάξει τα πάντα», είπε ο Γιεχούντα Χάνφλινγκ, service manager για τη Chevra Kadisha, τον κύριο οργανισμό που επιβλέπει τις ταφές στο Ισραήλ. «Οι άνθρωποι που δεν έχουν πάει σε τάφους για χρόνια και θέλουν να φτάσουν εκεί χάνονται επειδή έχουν προστεθεί τάφοι και διαδρομές παντού», είπε ο Χάνφλινγκ.

Η εφαρμογή υπόσχεται ότι μπορεί να υποδείξει κοντινές θέσεις στάθμευσης και να προβάλει στην οθόνη προσευχές που λέγονται στους τάφους. Οι developers σκοπεύουν στο μέλλον να παρέχουν υπηρεσίες επί πληρωμή, όπως παραδόσεις λουλουδιών ή καθαρισμό και ανακαίνιση μνημάτων. Και η φροντίδα των νεκρών με τη βοήθεια της τεχνολογίας…


Σχολιάστε εδώ