Επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Ερυθρό” στο θέατρο ΠΚ

Επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Ερυθρό” στο θέατρο ΠΚ

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Tρίτη (19/11) στο κατάμεστο θέατρο ΠΚ, η επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Ερυθρό» του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη σε σκηνοθεσία του Στέλιου Καλαϊτζή.

Οι ηθοποιοί της παράστασης (απο αριστερά) : Bιργινία Ταμπαροπούλου, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Κωνσταντίνος Δανίκας

 

Κωνσταντίνος Δανίκας, Στέλιος Καλαϊτζής

 

Κωνσταντίνος Δανίκας, Στέλιος Καλαϊτζής, Άκης Δήμας, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Βιργινία Ταμπαροπούλου

 

Πλήθος προσωπικοτήτων από το χώρο του θεάτρου και του πολιτισμού έδωσαν το παρόν και αντάλλαξαν συγκινητικά λόγια τόσο με τους με τους ηθοποιούς της παράστασης Ευθύμη Γεωργόπουλο, Κωνσταντίνο Δανίκα και Βιργινία Ταμπαροπούλου όσο και με τους υπόλοιπους συντελεστές.

>Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ

Φώτης Παπαναστασίου, Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης

 

Lou, Δανάη Πετροπούλου

Το θεατρικό κείμενο του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη «Ερυθρό», το οποίο γράφτηκε στα πλαίσια του Studio Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου, με θέμα που κόβει την ανάσα. «Τα χείλη της βάφτηκαν κόκκινα. Τα χέρια του επίσης». Είναι μία ιστορία για τη βία. Την κρυφή βία. Εκείνη που στη σύγχρονη οικογένεια κρύβεται πίσω από κλειδωμένες πόρτες. Ανοίγουμε;

Κωνσταντίνος Λάγκος, Ευθύμης Γεωργόπουλος

 

Ορνέλα Λούτη, Βιργινία Ταμπαροπούλου

 

Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν οι: οι: Άκης Δήμας, Ειρήνη Σταματίου, Μάρα Δαρμουσλή, Μαρία Καβουκίδου, Θεοδώρα Σιάρκου, Λήδα Ματσάγγου, Κωνσταντίνος Λάγκος, Ευθύμης Ζησάκης, Μαίρη Γκαζιάνη, Φένια Αποστόλου, Ανδροκλής Δεληολάνης, Ορνέλα Λούτη, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Δήμητρα Κολλά, Μυρτώ Γκόνη, Ειρήνη Σταματίου, Αστέρης Κρικώνης, Νίκος Γκέλια, Σταύρος Ποταμάρης, Δημήτρης Αθανίτης, Κατερίνα Νικολοπούλου, και πολλοί άλλοι.

Νίκος Γκέλια, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Λήδα Ματσάγγου, Σταύρος Ποταμάρης, Άσημης Αλεξιου και Άντα Γκουρμπαλη

 


Σημείωμα σκηνοθέτη

Δεκαεννέα χρόνια μετά ο Μάρκος θυμάται. Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Δεκαεννέα χρόνια στο Ίδρυμα. Βίαιος πια. Δεμένος. Θυμάται αυτό που αποκαλούσε Σπίτι. Αυτούς που αποκαλούσε Μπαμπά και Μαμά. Αυτούς που συνέβαλαν σε αυτό που λέγεται νοητική αδυναμία. Στην διαταραχή του κατά την περίοδο της ανάπτυξης του. Ο Μάρκος θυμάται το παιδί, ο Μάρκος ανακαλεί την ανάμνηση των ανθρώπων που χτίσανε την φυλακή τους. Οι τελευταίες στιγμές, οι αδυναμίες τους, οι αρρωστημένες πράξεις τους, το ψυχολογικό χάος που κατέληξε σε ωμή βία. Δεκαεννέα χρόνια μετά. Δεκαεννέα χρόνια στο Ίδρυμα. Βίαιος. Δεμένος. Ο Μάρκος θυμάται. Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

– Στέλιος Καλαϊτζής –


Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, Μαίρη Γκαζιάνη

 

Βασίλης Ζούκας, Χρύσα Παπαλελούδη, Ευθύμης Ζησάκης

 


ΘΕΑΤΡΟ ΠΚ
Πυώ Ρενέ 2 & Κασομούλη 30, Νέος Κόσμος
(Στάση Μετρό Νέος Κόσμος)
Mail: info@pktheater.gr
www.pktheater.gr/


Σχολιάστε εδώ