Αποκλειστικά στον Κυριάκο Πιερρακάκη το ΕΚΟΜΕ

Αποκλειστικά στον Κυριάκο Πιερρακάκη το ΕΚΟΜΕ

– Μαζί και η χρηματοδότηση των τηλεοπτικών σειρών

O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μπορεί πλέον να ορίζει το πενταμελές ΔΣ του ΕΚΟΜΕ, διατηρώντας μόνο έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Πολιτισμού σε αυτό, με διάταξη στον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ, τροποποιώντας τον ν. 4339/ 2015.

Στο παρελθόν συμμετείχαν στο ΔΣ του ΕΚΟΜΕ και άλλα υπουργεία εκτός από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Παιδείας, Πολιτισμού, Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης).

Το αναπτυξιακό αυτό εργαλείο, που ενισχύει τις ταινίες και τις παραγωγές των τηλεοπτικών σταθμών, τίθεται υπό τον έλεγχο μόνο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εκκρεμούν όμως δύο κορυφαία έργα για το μέλλον του κλάδου που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Η σύσταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Οπτικοακουστικών Παραγωγών (ύψους 25 εκατ.) και η δημιουργία του Επενδυτικού Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ύψους 75 εκατ. τουλάχιστον).

Επίσης έχει καθυστερήσει η στελέχωση του ΕΚΟΜΕ, το στελεχιακό δυναμικό του οποίου περιορίστηκε σημαντικά μετά την έλευση της νέας κυβέρνησης.

Ο ν. 4487/ 2017 συνιστά ένα αναπτυξιακό εργαλείο στο οποίο στηρίζεται το ΕΚΟΜΕ. Ο «νόμος Κρέτσου» γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή του, καθώς μέσα σε 18 μήνες που το πληροφοριακό σύστημα του cash rebate είναι στον αέρα 62 παραγωγές, εκ των οποίων οι 32 διεθνείς, εντάχθηκαν στο αναπτυξιακό κίνητρο του ΕΚΟΜΕ.


Σχολιάστε εδώ