Θέατρο Διάνα: «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» – Επιστρέφει η επιτυχημένη θεατρική παράσταση με τη βραβευμένη μουσική από τις αδελφές Σπανομάρκου

Θέατρο Διάνα: «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» – Επιστρέφει η επιτυχημένη θεατρική παράσταση με τη βραβευμένη μουσική από τις αδελφές Σπανομάρκου

Επιστρέφει η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» στο θέατρο Διάνα, με τη μουσική υπόκρουση από τις αδελφές Σπανομάρκου, που κατέκτησε Διεθνές Χρυσό μετάλλιο στα Global Music Awards στην Καλιφόρνια.


Μετά τα περσινά αλλεπάλληλα sold out, επιστρέφει και φέτος η διαχρονική και απόλυτα χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς, στο Θέατρο Διάνα από 24 Νοεβρίου 2019, εως  τις 12 Ιανουαρίου 2020, για θεατές από 8 έως 108 ετών! Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η σκηνοθέτης των επιτυχιών Κωνσταντίνα Νικολαΐδη (γνωστή από τους 12 Ενόρκους και το Εκτός Ύλης) η οποία υπογράφει και τη θεατρική διασκευή, με βάση τη μετάφραση της Μαρίας Μπλάνα, παραμένοντας πιστή στο πρωτότυπο κείμενο και λόγο του Ντίκενς.


(Φωτό: Αρετή Σπανομάρκου, Θανάσης Κουρλαμπας, Κωνσταντινα Νικολαϊδη, Ιωάννα Σπανομάρκου)

Στον απαιτητικό ρόλο του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρούτζ, ο εξαιρετικός ηθοποιός Θανάσης Κουρλαμπάς.
Στον ρόλο του ανιψιού, ο Ορέστης Τρίκας.
Μαζί τους ένας 15μελής θίασος, ενώ σε ρόλο έκπληξη εμφανίζεται και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης!


(Φωτό: Ορέστης Τρίκας, Θανάσης Κουρλαμπας)

Πολλά χορευτικά, κοστούμια εποχής, εντυπωσιακοί φωτισμοί, βιντεοπροβολές, και πολύ όμορφες ερμηνείες που υπογραμμίζονται από την επιβλητική μουσική υπόκρουση δύο δημιουργών που έχουν φέρει στην Ελλάδα διεθνή βραβεία με την μουσική τους. Πρόκειται για τις διεθνώς διακεκριμένες  μουσικοσυνθέτριες / στιχουργούς Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου, που έχουν επιμεληθεί τη μουσική, τους στίχους, αλλά και τα ηχητικά εφέ της παράστασης, συστήνοντας μάλιστα και… δύο νέα κάλαντα Χριστουγέννων τα οποία μένουν στα χείλη των θεατών, μετά το πέρας της παράστασης!
Τα «Κάλαντα των Φετινών Χριστουγέννων» και το τραγούδι «Ελπίδα Χρυσή».

ΛΟΝΔΡΕΖΙΚΟ ΒΑΛΣ

Για την μουσική επένδυση, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο κράμα συμφωνικής μουσικής με στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής. Από το πρώτο λεπτό, οι πλούσιες ενορχηστρώσεις και ένα μείγμα οργάνων κλασσικής ορχήστρας, γκάιντας και άλλων τοπικών οργάνων, σε παραπέμπουν στον χρόνο και στον τόπο όπου διαδραματίζεται η ιστορία του Σκρουτζ, δηλαδή στο Βικτωριανό Λονδίνο της εποχής του Ντίκενς, περί το 1800. Ένα έργο που μας τοποθετεί απευθείας στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα, και έχει βαθύτερα νοήματα που αγγίζουν τις ψυχές των ανθρώπων.

Για το soundtrack της παράστασης, οι διεθνώς διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες Ιωάννα & Αρετή Σπανομάρκου κέρδισαν το 2018 το Χρυσό Μετάλλιο στα Global Music Awards, στην κατηγορία «Best Album/Original Score» που αφορά την πρωτότυπη μουσική για θέατρα και ταινίες.  Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες μουσικές διοργανώσεις στο επίκεντρο της μουσικής βιομηχανίας στην Καλιφόρνια, που στηρίζεται από το περιοδικό Billboard, στο νικητήριο βάθρο της οποίας έχουν περάσει σημαντικότατες προσωπικότητες της μουσικής, και κάτοχοι Grammy.

 Οι αδελφές Σπανομάρκου με τις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις τους έχουν καταφέρει να αποδώσουν με ακρίβεια τις συναισθηματικές εναλλαγές που αποτυπώνονται στο έργο του Ντίκενς, προσφέροντας μια πλούσια μουσική επένδυση, που ενισχύει τις ερμηνείες των αξιόλογων ηθοποιών της παράστασης οι οποίοι ξεδιπλώνουν τον καλύτερο τους εαυτό, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.


Δείτε video με πλάνα από την παράσταση και τα Backstage 

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Κάρολος Ντίκενς
Μετάφραση: Μαρία Σ. Μπλάνα
Διασκευή/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα
Πρωτότυπη μουσική/Στίχοι/Ενορχήστρωση/Ηχητικά Εφέ: Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου
Κίνηση/Χορογραφίες: Χριστίνα Φωτεινάκη
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Make-up artist & special effects: Ράνια Γιαννάκη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα & Κωνσταντίνος Μουταφτσής
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς
Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης
Video Μάρλει: Robin Beer
Video design & Animation: Ερατώ Τζαβάρα
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ρασσιάς
Γραφιστική επιμέλεια: GRID FOX
Παραγωγή: A PRIORI 

> Η μουσική της παράστασης, κυκλοφορει από την FM RECORDS, σε Amazon, iTunes, Spotify, Shazam.

ΠΑΙΖΟΥΝ
Θανάσης Κουρλαμπάς, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Μπάζας, Νίκος Βατικιώτης, Κατερίνα Νικολοπούλου, Αλεξία Στολιδάκη, Παναγιώτα Χαϊδεμένου, Γιάννης Φιλίππου, Βασίλης Φακανάς, Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Άννα Μάγκου, Φώτης Κουτρουβίδης, Ιωάννα Δαρμή και οι μικροί Νικόλας Ιωνάς και Αριστοτέλης Αφεντάκης.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κάθε Κυριακή στις 12.00 και στις 15.00
> Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Viva.gr: https://www.viva.gr/tickets/theatre/diana/xristougenniatiki-istoria/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ T. 210 3626596

Θέατρο ΔΙΑΝΑ 
Ιπποκράτους 7
ΑΘΗΝΑ


Σχολιάστε εδώ