Θ. Τσουκάτος: Η δικαίωση ήρθε μετά από 11 χρόνια – ΣΥΡΙΖΑ: Απηλλάγη λόγω παραγραφής…

Θ. Τσουκάτος: Η δικαίωση ήρθε μετά από 11 χρόνια – ΣΥΡΙΖΑ: Απηλλάγη λόγω παραγραφής…

Με την ενοχή 22 κατηγορουμένων κλείνει σήμερα η αυλαία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση των αποκαλούμενων μαύρων ταμείων της Siemens,η διερεύνηση της οποίαε ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια από την ελληνική δικαιοσύνη.

Οι υπόλοιποι 27 απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής των αξιόποινων πράξεων που τους αποδίδονται, μεταξύ αυτών και ο  Θεόδωρος Τσουκάτος.
Μετά την απαλλαγή του ο Θ. Τσουκάτος δήλωσε :

«Πήρα την πολιτική ευθύνη λέγοντας την αλήθεια και η δικαίωση ήρθε μετά από 11 χρόνια.
Στη διάρκεια αυτών των 11 χρόνων απολύτως μόνος (με ελάχιστες εξαιρέσεις δημόσιας στήριξης από τους συναγωνιστές μου)δέχτηκα σιωπηλά συκοφαντίες, ψέμματα,διαστρεβλώσεις.
Με πίκρα τα αφήνω όλα πίσω.
Ελπίζω και εύχομαι μία από τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις να αφορά τη διαφάνεια και το πολιτικό χρήμα.
Ευχαριστώ τον δικηγόρο μου Διονύση  Γκούσκο.
Θόδωρος Τσουκάτος».

Άμεση η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που με σχόλιο του γραφείου Τύπου του κάνει λόγο ενώ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αρνούνται να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Συγκεκριμένα το σχόλιο αναφέρει: «Την ώρα που ο κ. Τσουκάτος, που ομολόγησε ότι πήγε ένα εκατ. μάρκα από μίζα της Siemens στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ – ενώ άλλοι έπαιρναν ως δωρεές τηλεφωνικά κέντρα από τον καταδικασθέντα κ. Χριστοφοράκο – απηλλάγη λόγω παραγραφής, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αρνούνται να ψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία κλείνει κάθε ερμηνευτικό παράθυρο για παραγραφή του αδικήματος της δωροδοκίας για υπουργούς.

Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους…

Υ.Γ. Αλήθεια, θα μάθουμε ποτέ σε ποια τελικά τσέπη κατέληξε το ένα εκατ. που ομολόγησε πως πήγε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσουκάτος;»


Σχολιάστε εδώ