Νικήτας: Ναι στον Παυλόπουλο

Νικήτας: Ναι στον Παυλόπουλο

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει αποδείξει ότι δεν μασάει τα λόγια του. Αυτό που πιστεύει θα το πει, χωρίς να παζαρεύει, και σε όποιον δεν αρέσει, δικό του πρόβλημα. Κάτι που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχει κόστος για τον ίδιο.

Την εβδομάδα που πέρασε ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra, όπου ρωτήθηκε αν έχει πάρει τις αποφάσεις του για την επικείμενη προεδρική εκλογή. Και η απά­ντησή του ήταν ξεκάθαρη, χωρίς ήξεις αφήξεις.

«Η προσωπική μου άποψη είναι γνωστή. Κατ’ αρχάς, είναι γνωστό διαχρονικά ότι εκτιμώ πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από το πώς θα λέγεται, πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. Αν δεν ήταν πολιτικό πρόσωπο ο Πρόεδρος, δεν θα μπορούσε να βάλει σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών, σας λέω το πιο απλό. Και, δεύτερον, πρέπει να είναι ευρύτερης αποδοχής», τόνισε, επισημαίνοντας με έμφαση ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ο Πρ. Παυλόπουλος «όχι απλώς τα έχει, αλλά τα παραέχει».

Στην εκπομπή μετείχε και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Θόδωρος Παπαθεοδώρου, η θέση του οποίου για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν η εξής: «Η προεδρική εκλογή θέλει συναινέσεις. Να συμφωνήσω ότι χρειάζεται να υπάρχει πολιτική ταυτότητα στον ανώτατο άρχοντα, αλλά από κει και πέρα το μπαλάκι αυτήν τη στιγμή είναι στην κυβέρνηση. Και, απ’ ό,τι κατάλαβα, όχι στην κυβέρνηση αλλά στον πρωθυπουργό. Επομένως, οψόμεθα».


Σχολιάστε εδώ