Επιχείρηση απαξίωσης της Γεννηματά στο συνέδριο

Επιχείρηση απαξίωσης της Γεννηματά στο συνέδριο

Δεν θα πάνε ο Σημίτης και ο Βενιζέλος, ενώ ο Ανδρουλάκης απέσυρε τους δικούς του

-Ο Γιώργος Παπανδρέου περιμένει στη γωνία για να πάρει το κόμμα

Επιχείρηση πολιτικής απαξίωσης της Φ. Γεννηματά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να κορυφωθεί στο προγραμματισμένο για τις 23 – 24 Νοεμβρίου Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, κορυφαία στελέχη του Κινήματος σχεδιάζουν να απουσιάσουν από τις εργασίες με απώτερο σκοπό να υποβαθμίσουν τη σημασία και την εμβέλεια της πρωτοβουλίας της. Μεταξύ αυτών ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος, ενώ ο εκ των «δελφίνων» Ν. Ανδρουλάκης έδωσε… εντολή απόσυρσης προς όλα τα προσκείμενα σ’ αυτόν στελέχη. Αδιευκρίνιστο είναι προς το παρόν ποια στάση θα κρατήσει ο έτερος… διεκδικητής της αρχηγίας Π. Γερουλάνος.

Στο παρασκήνιο αναπτύσσεται έντονη η φημολογία που θέλει τον Γ. Παπανδρέου να τρέφει φιλοδοξίες για… επιστροφή στην αρχηγία, καθώς θεωρεί ότι αποχώρησε πρόωρα (και άδικα) και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του. Οι κακές γλώσσες εντός του Κινήματος λένε ότι «περιμένει στη γωνία να αποτύχει η Φώφη και να καθίσει στην καρέκλα της».

Αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, το Συνέδριο δεν θα έχει ούτε την εμβέλεια ούτε την παρεμβατικότητα που είχαν τα αντίστοιχα Συνέδρια στο παρελθόν. Και αυτό για πολιτικούς λόγους –έχει περιορισθεί σημαντικά η απήχηση του Κινήματος στον ελληνικό λαό–, αλλά και κομματικούς, καθώς αρκετά από τα κορυφαία στελέχη έχουν αποστασιοποιηθεί (απενεργοποιηθεί). Επιπλέον, όσοι κινούν τα νήματα πέριξ της κ. Γεννηματά δεν έχουν ούτε το πολιτικό εκτόπισμα, αλλά ούτε και την εμπειρία που απαιτεί ο ρόλος τους.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διαρκέσουν σχεδόν ένα 24ωρο, θα ξεκινήσουν το απόγευμα του Σαββάτου (5 μ.μ.) και θα ολοκληρωθούν την επομένη, την ίδια περίπου ώρα. Γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των ομιλητών –πέραν της Φ. Γεννηματά– θα είναι περιορισμένος. Δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε ορισμένα στελέχη να μιλήσουν για «φιέστα» προκειμένου να εδραιωθεί η αρχηγία της κ. Γεννηματά.


Σχολιάστε εδώ