Σήμερα η μεγάλη στιγμή του Τσιτσιπά με αντίπαλο τον Τιμ – Η παγκόσμια υπόκλιση στον Στέφανο

Σήμερα η μεγάλη στιγμή του Τσιτσιπά με αντίπαλο τον Τιμ – Η παγκόσμια υπόκλιση στον Στέφανο

Ο Ντόμινικ Τιμ, είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον μεγάλο τελικό των ATP Finals, που είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Κυριακής (17/11) στις 20:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο Αυστριακός τενίστας επικράτησε με 2-0 του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και πήρε την πρόκριση για τον σημερινό τελικό.

Συγχαρητήρια Παυλόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πατέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, κ. Απόστολο Τσιτσιπά, και του εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την νέα του εμβληματική επιτυχία καθώς και τις ευχές του για τον τελικό. Με την ευκαιρία αυτή του επισήμανε τα αισθήματα υπερηφάνειας που νιώθουν οι Έλληνες για το ήθος και τις επιδόσεις του παγκόσμιας εμβέλειας τενίστα μας.

Η αγκαλιά με Μητσοτάκη-Μαρέβα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μεταξύ των θεατών στον ιστορικό αγώνα στο Λονδίνο μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Ρότζερ Φέντερερ. Μετά το τέλος, μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα, αγκάλιασαν τον Έλληνα παίκτη και του έδωσαν συγχαρητήρια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά για την πρόκριση του μετά τη νίκη με 2-0 σετ επί του Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του ATP Finals. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στον αυριανό τελικό, έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

 

Παγκόσμια υπόκλιση στον Στέφανο Τσιτσιπά

Λίγο μετά τον θρίαμβο επί του Ρότζερ Φέντερερ και την εξασφάλιση θέσης στον τελικό των Nitto ATP Finals, η έκπληξη αλλά και αναγνώριση από τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο για τον Έλληνα πρωταθλητή που έφτασε στο κορυφαίο ραντεβού της διοργάνωσης, στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή ήταν μεγάλη.

Gazzeta dello Sport

«Εντυπωσιακός Τσιτσιπάς: νικάει τον Φέντερερ σε δύο σετ και πάει τελικό» είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική της έκδοση που σημειώνει: «Ο 21χρονος Έλληνας στην πρώτη του παρουσία στο τουρνουά των κορυφαίων οκτώ της σεζόν, νίκησε τον υπέροχο Φέντερερ με 6-3,6-4».

Marca

«Η εξέγερση των νέων είναι εδώ: ο Φέντερερ…πέφτει από τον Τσιτσιπά στα ημιτελικά», αναφέρει η ισπανική Marca.

As

«Η Νέα γενιά (Next Gen) ανοίγει βήμα» υπογραμμίζοντας: «Ο Τσιτσιπάς κερδίζει τον Φέντερερ και είναι ο πιο νέος φιναλίστ από το 2009».

L’Equipe στην ηλεκτρονική της έκδοση

«Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον …μετρ και πέρασε στον τελικό»

BBC

«Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Φέντερερ και πήγε τελικό».

Ιστοσελίδα tennis.com

«Υπέροχος Τσιτσιπάς έβγαλε έξω τον Φέντερερ και πήγε στον τελικό»

Guardian

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε τον Φέντερερ και έφτασε στον τελικό των ATP Finals».

 Nitto ATP Finals

«Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Φέντερερ», ενώ στο twitter της έχει την δήλωση του Έλληνα πρωταθλητή: «Θυμάμαι τον εαυτό μου να είμαι ένα από αυτά τα παιδιά που βρίσκονται και παρακολουθούν από πίσω. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου να βρίσκεται εδώ, αλλά αυτό συνέβη. Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα».

CNN στην ιστοσελίδα

«Ο Τσιτσιπάς πέρασε τον Φέντερερ και πήγε τελικό. Για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Ροτζερ Φέντερερ… ανατράπηκε από έναν 21χρονο στους ημιτελικούς των ATP Finals, απογοητεύοντας την συντριπτική πλειοψηφία των 18.000 οπαδών στο O2 Arena του Λονδίνου. Την προηγούμενη φορά ήταν ο Αλέξανδρος Ζβέρεφ που κέρδισε το θρυλικό Ελβετό πριν από 12 μήνες στο δρόμο προς το στέμμα και τώρα ήταν η σειρά του Στέφανου Τσιτσιπά. Έγινε νεότερος φιναλίστ στο ντεμπούτο του στο Finale του ATP από τον Τζιμ Κούριερ το 1991».

Clarin Αργενινής στην ιστοσελίδα της

«Ο Τσιτσιπάς ένιωσε την ευχαρίστηση να αποκλείσει τον Φέντερερ και να φτάσει στον πρώτο του τελικό στα ATP Finals. Κέρδισε σε δύο σετ τον Ελβετό, νικητή έξι φορές αυτού του τουρνουά».

Με πληροφορίες από το hellasjournal.com

Φωτο via Twitter, @atptour


Σχολιάστε εδώ