Αυτό είναι το λογότυπο των μακεδονικών προϊόντων – Δείτε το σποτ

Αυτό είναι το λογότυπο των μακεδονικών προϊόντων – Δείτε το σποτ

Μητσοτάκης: Είχα δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών

– «Macedonia The Great». Αυτό αναγράφεται στο λογότυπο των μακεδονικών προϊόντων

Το επίσημο σήμα θα χρησιμοποιείται συλλογικά για τα Μακεδονικά Προϊόντα και παρουσιάστηκε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο των εργασιών του Τhessaloniki Summit. Το σύνθημα του σήματος είναι «The Great Land» ενώ τα χρώματά του είναι άσπρο και μπλε.
Το σήμα, που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, θα κατατεθεί στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αλικάντε.

Το λογότυπο στην τελική του μορφή παραμένει πιστό στην αρχική ιδέα. Οι προσπάθειες να γίνει είναι αναγνωρίσιμο από τους διεθνείς καταναλωτές και να διεισδύει στις αγορές του κόσμου έχουν βαρύνουσα σημασία σύμφωνα με το πρώην στέλεχος της της Google Στηβ Βρανάκη και νυν σύμβουλο του Κ. Μητσοτάκη.

Με μία πρώτη ανάγνωση βλέπουμε:

1. Στο κέντρο του λογότυπου δεσπόζει ένα μεγάλο «Μ» κεφαλαίο. Γράμμα που υπάρχει σε όλες σχεδόν τις γλώσσες…

2. Το σύνθημα του λογότυπου είναι το «Macedonia The Great». Θα προτιμούσαμε αντι της έμφασης με τονισμένα τα γράμματα GR στην λέξη “GREAT” να υπάρχει ολόκληρη η λέξη Greek καθώς “κλειδώνει” στις αναζητήσεις μέσω της Google και τη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

3. Τα χρώματα που επικρατούν, μπλε και άσπρο σαφώς και παραπέμπουν στα εθνικά μας χρώματα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη σήμερα στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο ΣΕΒΕ, για την παρουσίαση του συλλογικού εμπορικού σήματος των Μακεδονικών προϊόντων.

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει, σήμερα, το καινούργιο συλλογικό σήμα το οποίο θα συνοδεύει από εδώ και στο εξής τα Μακεδονικά προϊόντα και τις Μακεδονικές υπηρεσίες σε όλα τα μήκη και όλα τα πλάτη του κόσμου.

Είχα δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία συλλογική ταυτότητα, η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα τα οποία θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη Μακεδονική γη.

Πιστεύω ότι αυτό το καλαίσθητο σήμα το οποίο παρουσιάζεται σήμερα και το οποίο άμεσα θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Γραφείο στο Αλικάντε, επιτυγχάνει αυτό το σκοπό. Είμαι σίγουρος ότι είναι ένα σήμα το οποίο θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας, καλύπτει και τις τρεις περιφέρειες: της Ανατολικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Μακεδονίας θα υποστηριχθεί από τις επιχειρήσεις και θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μια κεντρική ταυτότητα για τα Μακεδονικά προϊόντα.

Μια ταυτότητα η οποία παραπέμπει, όπως βλέπετε, στο ένδοξο παρελθόν μας, αλλά ταυτόχρονα χαράσσει και με αυτοπεποίθηση το δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους φορείς οι οποίοι εργάστηκαν γι’ αυτό το σήμα. Εύχομαι να είναι τυχερό και καλοτάξιδο».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, τον επικεφαλής δημιουργικού στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, Στηβ Βρανάκη, και το Γραφείο του Πρωθυπουργού για τη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια δημιουργίας του σήματος.

Το νέο σήμα θα είναι η «σφραγίδα» που θα συνοδεύει τα Ελληνικά Μακεδονικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

 


Σχολιάστε εδώ