Τι μπορούν να κάνουν η Ελλάδα και η Κύπρος όταν ο Τραμπ έχει συμφέροντα στην Τουρκία;

Τι μπορούν να κάνουν η Ελλάδα και η Κύπρος όταν ο Τραμπ έχει συμφέροντα στην Τουρκία;


Του
ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Άρθρο του στο hellasjournal.com


Το ερώτημα που θέτουμε στον τίτλο αυτού του κειμένου είναι αμείλικτο. Και αποδεικνύει βασικά ότι όσες προσπάθειες και να κάνει η Ομογένεια θα βρίσκεται πάντα μπροστά σε ένα τοίχο: τον ίδιο τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Εκτός εάν επικρατήσει το Κογκρέσο και του επιβάλει να σεβαστεί τους αμερικανικούς νόμους. Κάτι που θα έλεγα πως είναι πιθανό πια… Από την ιστοσελίδα hellasjournal.com αποκαλύψαμε ότι ο γαμπρός του κ. Τραμπ, ο πολύς Τζάρεντ Κούσνερ, είναι ο άνθρωπος πίσω από τη συμφωνία του Αμερικανού προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν. Μία συμφωνία ανάρμοστη και ανήθικη.

Ο κ. Τραμπ προστατεύει τον Τούρκο πρόεδρο και δικαιολογεί όλες τις αντιαμερικανικές πράξεις του. Ακόμα και τη στρατηγική του συμμαχία με τη Ρωσία. Η εφημερίδα New York Times, αποκάλυψε χθες ότι τρεις γαμπροί κρατούν το κλειδί της σχέσης των δύο Προέδρων. Μπορεί να ευθύνονται, έγραψε, για το πώς ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ταγίπ Ερντογάν δεν άφησαν τις πολιτικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών να μετατραπούν σε παρατεταμένες κρίσεις. Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα δίνει τις απαντήσεις για την ανάρμοστη σχέση του κ. Τραμπ με τον ισλαμιστή Πρόεδρο της Τουρκίας.

Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία. Λαμβάναμε αυτές τις πληροφορίες εδώ και καιρό και δεν μπορούσαμε να τις πιστέψουμε. Πως είναι δυνατόν, λέγαμε, ο Αμερικανός Πλανητάρχης να βλέπει τα δικά του προσωπικά συμφέροντα και όχι τα στρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Και όμως…

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Μπόλτον, μίλησε τις προάλλες στο Μαϊάμι της Φλόριντα σε ένα σημαντικό ακροατήριο της Morgan Stanley και έκανε με τη σειρά του μία φοβερή αποκάλυψη. Γράψαμε σε αυτή την ιστοσελίδα: Ο Τζον Μπόλτον κατηγόρησε την κόρη και τον γαμπρό του προέδρου Ντόναλντ Τράμπ κατά τη διάρκεια ιδιωτικής ομιλίας την περασμένη εβδομάδα, στο Μαϊάμι.

Υποστήριξε ότι η προσέγγιση του πρώην αφεντικού του και της αμερικανικής πολιτικής για την Τουρκία γίνεται με προσωπικά ή οικονομικά συμφέροντα, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους που ήταν παρόντες σε αυτή την ιδιωτική ομιλία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News. Είπε ότι ήταν πιο απογοητευμένος με τον Τραμπ για το χειρισμό του στα θέματα που αφορούν την Τουρκία. Σημειώνοντας την ευρεία δικομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο για τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας μετά την αγορά από τον Ερντογάν του ρωσικού συστήματος S-400, o Μπόλτον δήλωσε ότι η αντίσταση του Τράμπ προς την κίνηση ήταν παράλογη.

Ο Μπόλτον δήλωσε ότι πιστεύει ότι υπάρχει μια προσωπική ή επιχειρηματική σχέση που υπαγορεύει τη θέση του κ. Τραμπ για την Τουρκία, επειδή κανένας από τους συμβούλους του δεν είναι ευθυγραμμισμένος μαζί του για το θέμα. Η Ομογένεια της Αμερικής, μέσω της οργάνωσης HALC, έδωσε μία μεγάλη μάχη, γνωρίζοντας ότι έχει απέναντι της την οικογένεια του Αμερικανού προέδρου. Χρησιμοποίησε όλα τα νόμιμα μέσα και πέτυχε μία μεγάλη νίκη: Να σταματήσει η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35.

Ολόκληρο το άρθρο στο  hellasjournal.com


Σχολιάστε εδώ