Απάντηση Στυλιανίδη σε Τσίπρα…

Απάντηση Στυλιανίδη σε Τσίπρα…

… για την ερμηνευτική δήλωση στον νόμο περί ευθύνης υπουργών

Δε θα μπορούσε να γίνει συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος για τα θέματα που θίγετε, διότι ήδη είχαν συζητηθεί εξαντλητικά, ενώ το θέμα της σημερινής ημερήσιας διάταξης ήταν η ψηφοφορία επί των προτάσεων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη διατύπωση του περιεχομένου των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος».

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει την προσθήκη ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών.

«Η επί της ουσίας συζήτηση για τα θέματα που θίγετε διεξήχθη προηγουμένως διεξοδικά στη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής στις 17.10.2019 όπου όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες υποστήριξαν τις θέσεις τους» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Στυλιανίδης και προσθέτει: «Παρά ταύτα, το προεδρείο της Επιτροπής αποφάσισε τη διανομή της επιστολής σας σε όλα τα μέλη του και έδωσε κατ’ εξαίρεση τη δυνατότητα στους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων να τοποθετηθούν πολιτικά. Σε κάθε περίπτωση, η Ολομέλεια που ακολουθεί δίνει τη δυνατότητα για τοποθετήσεις επί της ουσίας».

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου θα κατατεθεί η Έκθεση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, που προέκυψε «μετά από ένα γόνιμο, δημοκρατικό και υψηλού επιπέδου διάλογο, ο οποίος ευχόμαστε να διεξαχθεί και στην Ολομέλεια».

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ