Καυγάς Γιαννούλη – Κυρανάκη για τα barbeque έξω από δομές προσφύγων και μεταναστών

Καυγάς Γιαννούλη – Κυρανάκη για τα barbeque έξω από δομές προσφύγων και μεταναστών

Καυγάς Γιαννούλη – Κυρανάκη για τα barbeque έξω από δομές προσφύγων και μεταναστών

«Δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω εάν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας, αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω εάν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος, αλλά από κάθε λογικό Έλληνα πολίτη, από κάθε δημοκράτη Έλληνα πολίτη, θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαν δυσμενώς. Ως κτηνωδία», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλη.

Ενώ επέμεινε στο ότι «είναι κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πεποίθησης. Οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι από δομή προσφύγων, κατά τύχη; Μην παίζουμε αυτά τα πράγματα. Πιστεύετε ότι έγινε τυχαία;».

Η παραπάνω τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη. «Θα ήθελα, να υπενθυμίσω στο συνάδελφό ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό κάποιες προϋποθέσεις και η κατανάλωση αλκοόλ. Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας, να έρθει και να επιβάλει τους δικούς του όρους».

Και χαρακτήρισε απαράδεκτη την τοποθέτηση του κ. Γιαννούλη. «Είναι απαράδεκτη αυτή η δήλωση, που κάνατε, κ. Γιαννούλη, διότι περιορίζει – σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα – δικαιώματα, που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Από πού κι ως πού θα πρέπει, να περιοριστούν, δηλαδή, τα δικαιώματα στην κατανάλωση και στον τρόπο ζωής που έχουν οι Έλληνες πολίτες, επειδή έχουν έρθει κάποιοι υπήκοοι τρίτων χωρών; Με ποια λογική γίνεται αυτό;», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Δείτε το επίμαχο video:


Σχολιάστε εδώ