Κ. Κόλλιας: Διπλό όφελος από τα φορολογικά μέτρα

Κ. Κόλλιας: Διπλό όφελος από τα φορολογικά μέτρα

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, για τα μέτρα, που θα περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το πακέτο φορολογικών μέτρων, που προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει διπλό όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις:

Πρώτον, οδηγεί σε σημαντικές ελαφρύνσεις, που θα αυξήσουν το εισόδημα των πολιτών τόσο άμεσα, όσο και έμμεσα, μέσω της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων, αλλά και άλλων περιφερειακών διευκολύνσεων.

Δεύτερον, μειώνει σημαντικά τα κίνητρα για φοροδιαφυγή, δεδομένου ότι περιορίζει το φορολογικό βάρος. Αυτό, βέβαια, θα πρέπει να συνοδευτεί και από αυστηροποίηση των ποινών για τους παραβάτες.

Περιμένουμε από τις επιχειρήσεις, μόλις τα μέτρα γίνουν νόμος του κράτους, να περάσουν τη μείωση αυτού του κόστους στον καταναλωτή και στους εργαζομένους τους, στο μέτρο πάντα του εφικτού.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας, θα τοποθετηθεί επισήμως και αναλυτικά, όταν το σχετικό νομοσχέδιο δοθεί για διαβούλευση.


Σχολιάστε εδώ