Ένας Τούρκος στο σαλόνι μου

Ένας Τούρκος στο σαλόνι μου

+ Παρουσιάσεις Βιβλίου


Συγγραφέας
Ρούλα Σαμαϊλίδου


Θρονιασμένη στην πολυθρόνα της, έσερνε το βλέμμα της διερευνητικά και επίμονα από τον έναν στον άλλον με ύφος ανερμήνευτο. Το σκηνικό δεν άλλαξε και στα επόμενα λεπτά, θαρρείς και είχε κολλήσει η εικόνα σε ταινία κινηματογράφου και σε λίγο θα έπεφτε η ταμπέλα: «ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ». Ακούγονταν μόνο τα δάχτυλά της να χτυπούν το ένα μετά το άλλο το μπράτσο της πολυθρόνας. Οι επισκέπτες αναδεύτηκαν στις καρέκλες τους αμήχανα. Κοίταξε ο ένας τον άλλον. Έπειτα από λίγο, επιτέλους, εκείνη άνοιξε το στόμα της: «Θα μου πείτε γιατί τόσο ενδιαφέρον για τον Μενέλαο; Ποια είναι η γυναίκα που τον αναζητά, αν υπάρχει βέβαια πραγματικά, και τι σχέση έχετε εσείς; Θέλω την αλήθεια, παρακαλώ, για να έχουμε από δω και πέρα τουλάχιστον μια ειλικρινή συνομιλία». Ψυχρολουσία. Οι ρόλοι ξαφνικά είχαν αλλάξει. Η Σοφία τους είχε στριμώξει.

Ένα μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη και στη Λήμνο της δεκαετίας του ’80, στο Αϊδίνι του ’22. Ένα εύρημα ωθεί τον Τούρκο γιατρό Τζεμάλ Γκιοκτσέν να λύσει τον γρίφο και να μάθει την αλήθεια, γιατί για εκείνον «το παρελθόν καθορίζει το παρόν».
Πόσο επηρεάζει τη ζωή μας η κρίση του κόσμου;

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Είπαν για το βιβλίο 

“Η Ρούλα Σαμαϊλίδου, με εκφραστική γραφή ξεδιπλώνει την ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και υπαρκτά πρόσωπα. Ταξιδεύει και συγκινεί, ξυπνά μνήμες σεργιανίζοντάς μας σε μονοπάτια που συγκλονίζουν. Ιστορικές αποφάσεις που διχάζουν πάντα, παρμένες ερήμην των λαών, και για κάποιους αυτή η λάθος αγάπη που υψώνει τείχη και αποκτά χρώμα και θρησκεία…”
-Αναστασία Ελευθεριάδου- thematofylakes.gr


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Ρούλα Σαμαϊλίδου γεννήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου. Αποφοίτησε από την Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών και στη συνέχεια εργάστηκε σε τράπεζα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Σπάρτη. Στο έργο της πραγματεύεται θέματα που έχουν να κάνουν με παλαιότερες εποχές, μεταφέροντας την πλοκή στο γενέθλιο νησί της.
Έως σήμερα έχουν δημοσιευθεί έργα της σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά και έχουν εκδοθεί τα βιβλία της:
Χρόνια οργής και Τα κεντημένα γοβάκια από τις Εκδόσεις Ιδιομορφή, Τα παραμύθια της γιαγιάς από τις Εκδόσεις Λογότυπος, καθώς και τα Πέρα από το νησίΗ γειτονιά των ΟνείρωνΤο στίγμα και Άρωμα Ρεζεντάς από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ 

Κατηγορία:
ISBN: 978-960-468-245-4Παρουσιάσεις Βιβλίου 

Το βιβλιοπωλείο Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ και οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ρούλας Σαμαϊλίδου

ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΜΟΥ

την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, στις 19:00 στο βιβλιοπωλείο Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (Χρεμωνίδου 63, Βύρωνας)

> Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ιωάννα Κουτρολού, συγγραφέας
> Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Νίτσα Δώρα, αφηγήτρια

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Το βιβλιοπωλείο ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥ, η λέσχη ανάγνωσης “Η ΟΜΑΔΑ” και οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρούλας Σαμαϊλίδου 

ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΜΟΥ

την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις 19:00 στη Διδάχειο Σάλα Πολιτισμού (Βύρωνος 13, Πάτρα)

> Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ήρα Κουρή, φιλόλογος
> Αποσπάσματα θα διαβάσει η Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου, συντονίστρια της λέσχης ανάγνωσης 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Σχολιάστε εδώ