CHRISTMAS THEATER: “VAGANOVA” BALLET ACADEMY OF RUSSIA

CHRISTMAS THEATER: “VAGANOVA” BALLET ACADEMY OF RUSSIA

Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ  ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
ΓΚΑΛΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΑΓΚΑΝΟΒΑ
Συμμετέχουν κορυφαίοι σολίστ των μπαλέτων MARIINSKY (Kirov)

Ζήστε ένα γκαλά μπαλέτου ύμνο στο σύστημα διδασκαλίας Βαγκάνοβα που δημιούργησε τους μεγαλύτερους χορευτές στην ιστορία του μπαλέτου!

1-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

CHRISTMAS THEATER
Κλειστό ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου (Βεϊκου)


Η παλαιότερη ακαδημία μπαλέτου στον κόσμο έρχεται στην Αθήνα! Με ιστορία 280 χρόνων, είναι η ακαδημία από την οποία αποφοίτησαν ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, ο Τζορτζ Μπαλανσίν, ο Μιχαήλ Φοκίν, ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, η Άννα Πάβλοβα και ο Βασλάβ Νιζίνσκι αλλά και η Γκαλίνα Ουλάνοβα και η Ναταλία Μακάροβα, η Ζβετλάνα Ζαχάροβα και η Ντιάνα Βισνιόβα κ.α.

Ζήστε την μαγεία ενός γκαλά με αποσπάσματα από τις καλύτερες στιγμές διάσημων έργων του κλασικού μπαλέτου. Λίμνη Των κύκνων, Ωραία Κοιμωμένη, Καρυοθραύστης, Δον Κιχώτης κ.α.

H σπουδαιότερη Ακαδημία Μπαλέτου στον κόσμο έρχεται επιτέλους και στην Αθήνα με 60 Χορευτές αλλά και διάσημους σολίστ των μπαλέτων Mariinsky που έχουν αποφοιτήσει από αυτήν καθώς και τον διάσημο χορευτή που είναι πλέον o διευθυντής της, τον Νικολάι Τσισκαρίτζε. 

Δείτε τα νέα αστέρια του μπαλέτου παγκοσμίως αφού η Ακαδημία Βαγκάνοβα τροφοδοτεί χρόνια τώρα τα μπαλέτα Μπολσόι, Μαριίνσκι, Αμέρικαν Μπαλέ Θίατερ και Ρόιαλ Μπαλέ. Ακολουθήστε τα βήματα των χορευτών που μαθαίνουν  το διασημότερο σύστημα διδασκαλίας στον κόσμο, στην σχολή της γυναίκας που το δημιούργησε. Το να γίνεις δεκτός εδώ είναι το όνειρο πολλών χορευτών και χορευτριών αλλά κάθε χρόνο μόνο 70 από τους χιλιάδες που παίρνουν μέρος στους διαγωνισμούς τα καταφέρνουν και μόνο οι 30 από αυτούς αποφοιτούν.

Η Ακαδημία Βαγκάνοβα Ιδρύθηκε το 1738 με το ιστορικό όνομα Imperial Ballet School και οι απόφοιτοί της ήταν τα μεγάλα αστέρια που χόρεψαν τις αυθεντικές πρεμιέρες των έργων των διάσημων Imperial Ballet και μπαλέτων Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης.

Στα χρόνια της Σοβιετικής ένωσης μετονομάστηκε σε Κρατική Σχολή Χορού του Λένιγκραντ και το 1957 έλαβε το όνομα της σπουδαίας δασκάλας Αγριπίνας Βαγκάνοβα που δίδασκε στην Ακαδημία από το 1920. Η Αγριπίνα Βαγκανόβα κατάφερε να ενώσει και να καταγράψει όλες τις σημαντικές εξελίξεις στο σύγχρονο Ρωσικό Μπαλέτο και έμεινε στην ιστορία για την διάσημη μέθοδο διδασκαλίας που έγραψε και έγινε η πιο διαδεδομένη μέθοδος σε όλο τον κόσμο αφού διδάσκεται μέχρι και σήμερα σε χιλιάδες σχολές.

Οι σπουδαστές της Vaganova ήταν μερικοί από τους πιο διάσημους χορευτές μπαλέτου όλων των εποχών και σε αναγνώριση των επιτευγμάτων της, η ακαδημία πήρε το όνομά της προς τιμήν της, έξι χρόνια μετά το θάνατό της. Όπως έλεγε: «Κάθε τεχνική που δεν εξυπηρετεί την έκφραση είναι ωραία απλά για μουσειακό έκθεμα. Το σπουδαιότερο για έναν μαθητή είναι η έκφραση του συναισθήματος. Αν καταφέρεις να τον μάθεις να το χρησιμοποιεί, τότε έχεις κερδίσει έναν σπουδαίο χορευτή..»
«Εξαιρετικοί χορευτές από όλη την Ευρώπη είχαν την τιμή να σπουδάσουν στην ακαδημία μας. Αυτή η σχολή κουβαλάει όλη την ιστορία της ρωσικής κουλτούρας. Στα 280 χρόνια λειτουργίας μας, όλα τα παιδιά έγιναν δεκτά στην Ακαδημία μας, χάρις στο ταλέντο τους. Μέσα από διαγωνισμούς και με συνεχή αναζήτηση» υπογραμμίζει ο Νικολάι Τσισκαρίντζε, διευθυντής της Ακαδημίας Μπαλέτου Βαγκάνοβα.

Η ΑΓΡΙΠΙΝΑ ΒΑΓΚΑΝΟΒΑ

«Κοιτάξτε τη ζωή γύρω σας. Όλα αλλάζουν, όλα εξελίσσονται. Όλα έχουν μια ροή. Επομένως, συνιστώ να διατηρείτε επαφή με τη ζωή και την τέχνη και να ακολουθείτε την ροή τους..»

Η Agrippina Vaganova (1879-1951) ήταν μια διακεκριμένη μπαλαρίνα, χορογράφος και δασκάλα του Ρωσικού μπαλέτου. Δημιούργησε τη δική της μέθοδο διδασκαλίας μπαλέτου, μια μέθοδος που επηρέασε τη παιδαγωγική του μπαλέτου σε όλο τον κόσμο. Το βιβλίο της «Βασικές αρχές του κλασσικού μπαλέτου» (1934), το οποίο περιγράφει τις ιδέες της για την τεχνική μπαλέτου και την παιδαγωγική, εξακολουθεί να θεωρείται το πρότυπο της διδασκαλίας μπαλέτου.

Γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου 1879 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και ήταν η κόρη ενός χορευτή στο θέατρο Μαριίνσκι και έτσι μπήκε στο μπαλέτο πολύ νωρίς. Παρακολούθησε το Imperial Ballet School στην Αγία Πετρούπολη και, μετά την αποφοίτησή της το 1897, έγινε μέλος των μπαλέτων Mariinsky. Το ταλέντο της Vaganova αναγνωρίστηκε σύντομα από τον βετεράνο χορογράφο Marius Petipa, και τόσο λαμπρό ήταν τα σόλο της σε μπαλέτα όπως Coppelia, Don Quixote και The Little Humpbacked Horse, ώστε έγινε γνωστή στους κριτικούς ως «Βασίλισσα των Παραλλαγών».

Λίγο πριν την επανάσταση του 1917, η Βαγκανόβα κατέβηκε από τη σκηνή και αφιέρωσε τη ζωή της στη διδασκαλία. Για ένα διάστημα δίδαξε στην ιδιωτική Σχολή Ρωσικού Μπαλέτου του Akim L. Volynsky, αλλά αργότερα μεταπήδησε στη Χορογραφική Σχολή του Λένινγκραντ. Από το 1921 μέχρι το θάνατό της το 1951, η Agrippina Vaganova κατάφερε να διδάξει ανώτερους φοιτητές που ολοκλήρωσαν τα τρία χρόνια εκπαίδευσης μπαλέτου στη χορογραφική ακαδημία του Λένινγκραντ.

Από το 1931 έως το 1937 η Βαγκανόβα κατείχε επίσης τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Μπαλέτου Κίροφ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανέβασε τις εκδοχές της τόσο στην Λίμνη Των Κύκνων όσο και της Εσμεράλδα. Τα μπαλέτα της εποχής Βαγκανόβα εξακολουθούν να θεωρούνται μέρος της κλασικής κληρονομιάς.

Ωστόσο, η πιο σημαντική συμβολή της Vaganova στο μπαλέτο ήταν η μέθοδος διδασκαλίας της, την οποία ανέπτυξε, δουλεύοντας τόσο στο Kirov (Mariinsky) όσο και στη Χορογραφική Σχολή του Λένινγκραντ, που σήμερα είναι γνωστή ως Ακαδημία Μπαλέτου της Vaganova. Μέσα από τα τριάντα χρόνια που πέρασε στη διδασκαλία του μπαλέτου και της παιδαγωγικής, η Βαγκανόβα ανέπτυξε μια σπουδαία τεχνική και σύστημα διδασκαλίας. Το σύστημα της Vaganova συνέθεσε αυτό που είχε μάθει από τους δασκάλους της με τις δικές της ιδέες για τις δυνατότητες της κίνησης και της τεχνικής. Το αποτέλεσμα ήταν μια λαμπρή, καθαρή τεχνική σε συνδυασμό με ένα εύρος κίνησης και μια ευκαμψία του ανώτερου σώματος που είναι τα χαρακτηριστικά της στυλ Vaganova. Πολλοί μαθητές της Vaganova έγιναν διάσημοι χορευτές.

Μετά το θάνατο της το 1951, η μέθοδος διδασκαλίας της διατηρήθηκε από πολλούς εκπαιδευτές μπαλέτου. Το 1957, η Σχολή μετονομάστηκε σε “Ακαδημία Μπαλέτου Vaganova” σε αναγνώριση των επιτευγμάτων της. Σήμερα υπάρχει ένα γλυπτό πορτρέτο της καθηγήτριας Agrippina Vaganova στην είσοδο της Ρωσικής Ακαδημίας Μπαλέτου που φέρει το όνομά της.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

THE VAGANOVA BALLET ACADEMY OF RUSSIA – ΓΚΑΛΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ

1-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Christmas Theater
Κλειστό ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου (Βεϊκου)

ΗΜΕΡΕΣ -ΩΡΕΣ
1 Νοεμβρίου 2019 στις 20.00
2 Νοεμβρίου 2019 στις 20.00
3 Νοεμβρίου 2019 12.30 και στις 17.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Πλατεία και Κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)
VIP ζώνη: 60 ευρώ, παιδικό 30 ευρώ
A ζώνη: 50 ευρώ, παιδικό 25 ευρώ
Β ζώνη: 40 ευρώ, παιδικό 20 ευρώ
Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)
Γ ζώνη: 30 ευρώ, παιδικό 15 ευρώ
Δ ζώνη: 22 ευρώ, παιδικό 11 ευρώ  
Ε ζώνη: κανονικό 14 ευρώ, παιδικό – εφηβικό – φοιτητικό – 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 7 ευρώ

> Θέσεις ΑΜΕΑ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση) 7 ευρώ, συνοδός 14 ευρώ
Για κρατήσεις θέσεων ΑΜΕΑ επικοινωνήστε στο Τ. 211 77 01 700 

> Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες Τ. 211 77 01 700

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τ. 211 77 01 700
www.christmastheater.gr www.viva.gr


Σχολιάστε εδώ