Παρουσίαση βιβλίου: «Η αδελφή μου» της Σαρίτας Χαΐμ

Παρουσίαση βιβλίου: «Η αδελφή μου» της Σαρίτας Χαΐμ

Οι εκδόσεις Μίνωας και το Public σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σαρίτας Χαΐμ, «Η αδελφή μου», την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος (Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθήνα, τηλ.: 210 8181333)

> Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης.
> Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Αθηνά Καραγιώτη.
> Τραγούδι, μουσική και αφήγηση: Εμμανουέλα Χολή, Πήτερ Γεροσάβας, Live acoustic duo.


Το βιβλίο

Η Σαρίτα Χαΐμ επιστρέφει με ένα νέο καθηλωτικό μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας αυτό το φθινόπωρο

Έχω μια αδελφή. Σε αυτή την παραδοχή εγκλωβίστηκε η παιδική, η εφηβική και η ενήλικη ζωή μου, τις περισσότερες φορές τρώγοντας τα μούτρα της, καθώς το αυτονόητο της ύπαρξής της στεκόταν πάντα πλάι στη διαρκή απουσία της. Μια πυρκαγιά που λίγο έλειψε να σκοτώσει την επτάχρονη Μάρθα βγάζει ανεξήγητα από τη ζωή της τη μεγαλύτερη αδελφή της, Κατερίνα. Ύστερα από χρόνια, ένα μήνυμα στο Messenger από τον άγνωστο Ηλία Π., που ζει σε ένα ελληνικό νησί, έρχεται να ταράξει την επιτυχημένη ζωή της Μάρθας, η οποία μένει πλέον μόνιμα στο Τορόντο. Η συνάντηση επιφυλάσσει εκπλήξεις και ωθεί τις δύο γυναίκες να βουτήξουν στα κατάβαθα της ύπαρξής τους αλλά και να αποτινάξουν από τις πλάτες τους το βάρος μιας ατελούς ταυτότητας.
Οι ανείπωτες αλήθειες είναι αδυσώπητες, μα στέκονται μπροστά στα μάτια καθαρές κι έντιμες. Φτάνει να είσαι σε θέση να τις ακούσεις.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Είπαν για το βιβλίο

«Δυο αδελφές που χωρίστηκαν από τη ζωή και την απόσταση. Δυο διαφορετικοί κόσμοι ή, αν θέλετε, δύο διαφορετικές ματιές σε έναν κόσμο. Η Σαρίτα Χαΐμ κάνει μια τολμηρή κατάδυση στις ψυχές των χαρακτήρων της».
– Κώστας Γιαννακίδης –

«Μια ιστορία εξιλέωσης και συγχώρεσης που σε κερδίζει από την πρώτη αράδα. Δυο γυναίκες που φλέγονται από ένα τραύμα στην παιδική ηλικία. Και όλοι εμείς που παρακολουθούμε με αγωνία ως την τελευταία σελίδα: Θα καταφέρει η αδερφική αγάπη να βγει ζωντανή από τις στάχτες;»
– Αναστασία Καμβύση –


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Σαρίτα Χαΐμ γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1968 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πολιτικές Επιστήμες και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Ασχολήθηκε με το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση και έζησε για οχτώ χρόνια στο Βουκουρέστι και στο Τορόντο. Η αδελφή μου είναι το τρίτο της βιβλίο.
Kυκλοφορούν επίσης: Placebo (Μίνωας, 2017) και Ξεκόλλα… (Γαβριηλίδης, 2012)


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Κατηγορία: Ελληνική Πεζογραφία
ISBN: 978-618-02-1396-6


Σχολιάστε εδώ