«Μην αφήνεις πίσω αγαπημένες σου συνήθειες λόγω της Ψωρίασης»

«Μην αφήνεις πίσω αγαπημένες σου συνήθειες λόγω της Ψωρίασης»

Του
ΑΡΗ ΜΠΕΡΖΟΒΙΤΗ


Με τα αποκαλυπτήρια τοιχογραφίας στο σχολικό συγκρότημα των 16ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών, ολοκληρώθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης για την Ψωρίαση που υλοποιήθηκε από την LΕΟ Pharma Hellas υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ). 

Στην τοιχογραφία με ιδιαίτερη καλλιτεχνική «έκφραση» (graffiti) αναδεικνύονται αγαπημένες συνήθειες/αθλήματα, όπως η κολύμβηση,  η ποδηλασία και το βόλεϊ, ενώ κυριαρχεί η φράση: «Μην αφήνεις πίσω αγαπημένες συνήθειες», στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και ενθάρρυνσης. H εικαστική παρέμβαση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια” της ομάδας UrbanAct, με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και τη συμμετοχή του καλλιτέχνη Life In Colour.

H τοιχογραφία (graffiti) στο σχολικό συγκρότημα των 16ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών.

Το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας ευαισθητοποίησης ήταν «Μην αφήνεις πίσω αγαπημένες σου συνήθειες λόγω της Ψωρίασης» με στόχο την παρότρυνση των ασθενών με Ψωρίαση να επισκεφθούν το δερματολόγο τους, να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα αναφορικά με τη νόσο, ώστε σε συνεργασία μαζί του να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Βασικό επικοινωνιακό όχημα της εκστρατείας ήταν spot με θέμα αγαπημένες καθημερινές συνήθειες, όπως το κολύμπι, το γυμναστήριο, η περιποίηση των μαλλιών, οι αγορές στα μαγαζιά, το beach volley στην παραλία, η ποδηλασία, η μαγειρική, το θέατρο, συνήθειες που σε αρκετές περιπτώσεις αποφεύγουν τα άτομα που πάσχουν από κάποια μορφή ψωρίασης. Πρωταγωνιστής του spot ήταν ο γνωστός ηθοποιός/σκηνοθέτης Τάσος Ιορδανίδης που συμβούλευε τους ασθενείς να μην αφήνουν την Ψωρίαση να καθορίζει τις επιλογές τους και τους παρότρυνε να επισκεφθούν το δερματολόγο τους, για να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα αντιμετώπισης της νόσου. 

Διακρίνονται από αριστερά: Στάθης Κοντοδήμας Δ/ντής Εταιρικών Υποθέσεων LEO Pharma Hellas, Γιώργος Κοντοχριστόπουλος Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, Νίκος Ραγκούσης Γενικός Διευθυντής LEO Pharma Hellas.

Ο γενικός διευθυντής της LEO Pharma Hellas Νίκος Ραγκούσης αναφερόμενος στην εκστρατεία τόνισε: «Με τα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας ολοκληρώνεται, συμβολικά, η εκστρατεία ενημέρωσης αναφορικά με την Ψωρίαση. Θεωρούμε ότι η τέχνη αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μορφές επικοινωνίας και μετάδοσης μηνυμάτων και συμβάλλει στη διαμόρφωση κουλτούρας και στην αλλαγή νοοτροπίας, στόχος άλλωστε και της ενημερωτικής εκστρατείας. Η εικαστική παρέμβαση θεωρούμε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές των 16ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών, αλλά και για την πόλη μας γενικότερα, μεταφέροντας μηνύματα αισιοδοξίας, σε ασθενείς και μη. Πιστοί στην εταιρική μας δέσμευση θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε δράσεις που πρεσβεύουν την καινοτομία και την ισότιμη πρόσβαση στην υγεία καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής». 

Άποψη της τοιχογραφίας από ψηλά.

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας Γιώργος Κοντοχριστόπουλος, αναφερόμενος στην ενημερωτική εκστρατεία τόνισε: «Ενόψει και της παγκόσμιας ημέρας Ψωρίασης θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους πάσχοντες από Ψωρίαση και να τους παρακινήσουμε να επισκεφθούν το δερματολόγο τους, ώστε να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα αποτελεσματικής αντιμετώπισης της νόσου. Η ψωρίαση είναι χρόνια, φλεγμονώδης νόσος του δέρματος που προσβάλλει περίπου το 2% των Ελλήνων, με το 80% να πάσχει από ήπια – μέτρια ψωρίαση. Σύμφωνα με έρευνες σε ασθενείς, το 94% αυτών δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους και το 88%, νιώθει ότι επιβαρύνεται ουσιαστικά η ψυχολογία τους, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν την θεραπεία. Με το συγκεκριμένο έργο συμβάλουμε πέρα από την αισθητική αναβάθμιση και ανάπτυξη του αστικού τοπίου και στην ενθάρρυνση των ασθενών να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας». 

Άποψη της τοιχογραφίας από ψηλά.


Σχετικά με την ψωρίαση 

Υπολογίζεται ότι 125 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με ψωρίαση, συμπεριλαμβανομένων 14 περίπου εκατομμυρίων Ευρωπαίων. Πρόκειται για μια κοινή, χρόνια,  φλεγμονώδη νόσο που προσβάλλει κυρίως το δέρμα. Τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα περιλαμβάνουν πάχυνση και απολέπιση του δέρματος, κνησμό και ερύθημα (επιφανειακή ερυθρότητα του δέρματος). 

Η ψωρίαση μπορεί να εξελιχθεί σε μια επώδυνη νόσο που προκαλεί σοβαρά προβλήματα και κοινωνικό στίγμα, ενώ έχει σημαντικό κοινωνικό και ψυχολογικό αντίκτυπο στη ζωή του ατόμου. Άτομα με ψωρίαση, ειδικά όσα εμφανίζουν πιο σοβαρά συμπτώματα, διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης άλλων σοβαρών συσχετιζόμενων νόσων, όπως καρδιακά νοσήματα  και μεταβολικά νοσήματα (συνδυασμός διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης και παχυσαρκίας). Επιπλοκές ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη και άγχος, είναι επίσης πιο συχνές στα άτομα με ψωρίαση. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι επιπτώσεις της ψωρίασης υποτιμώνται και ο Οργανισμός προτρέπει σε δράση για την καταπολέμηση του στίγματος και τη βελτίωση των θεραπειών. 

Σχετικά με τη LEO Pharma

Η LEO Pharma βοηθά τους ανθρώπους να αποκτήσουν υγιές δέρμα. Η εταιρεία έχει ηγετική θέση στην κλινική δερματολογία με μια ισχυρή γραμμή παραγωγής R&D, ευρύ φάσμα θεραπειών και πρωτοποριακό πνεύμα. Έχοντας ιδρυθεί το 1908 και τελώντας υπό την ιδιοκτησία του LEO Foundation, η LEO Pharma έχει αφιερώσει δεκαετίες έρευνας και ανάπτυξης για την προαγωγή της επιστήμης της δερματολογίας, θέτοντας νέα πρότυπα φροντίδας για άτομα με δερματικές παθήσεις. Η LEO Pharma εδρεύει στη Δανία με μια παγκόσμια ομάδα 5.500 ανθρώπων, παρέχοντας υπηρεσίες σε 76 εκατομμύρια ασθενείς σε 130 χώρες. Αναπτύσσει, παρασκευάζει και προωθεί σκευάσματα που απευθύνονται σε ασθενείς με δερματολογικά προβλήματα και προβλήματα θρόμβωσης. Το 2018, η εταιρεία σημείωσε καθαρές πωλήσεις ύψους 10.410 εκατ. σε κορώνες Δανίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη LEO Pharma, επισκεφθείτε τον ιστότοπο
www.leo-pharma.gr.

LinkedIn: www.linkedin.com/company/leo-pharma


Σχολιάστε εδώ