Οι μάγισσες της Αγίας Πετρούπολης

Οι μάγισσες της Αγίας Πετρούπολης

Συγγραφέας
Imogen Edwards – Jones
Μεταφραστής
Αναστασία Καλλιοντζή


Ρωσία, 1911-1916

Η Μιλίτσα και η Στάνα, κόρες του πάμφτωχου πια βασιλιά του Μαυροβουνίου, είναι αναγκασμένες να εκτελέσουν το καθήκον τους απέναντι στον πατέρα τους· να φύγουν από το πατρικό τους και να πάνε στην Αγία Πετρούπολη για να παντρευτούν άνδρες με εξέχουσες θέσεις στην Αυλή των Ρομανόφ. Από την πρώτη στιγμή νιώθουν απόβλητες, καθώς η αριστοκρατία τις κρατάει σε απόσταση λόγω της επαρχιώτικης καταγωγής τους και της ενασχόλησής τους με τον αποκρυφισμό. Απτόητες, αποφασίζουν να αφήσουν το στίγμα τους αναπτύσσοντας σχέση με τη μοναχική, καταθλιπτική τσαρίνα Αλεξάνδρα, με την οποία έχουν κάτι κοινό: λόγω της καταγωγής της, δεν είναι πλήρως αποδεκτή από τα μέλη της Αυλής.
Μετά από πολυάριθμες αποτυχημένες προσπάθειες να φέρει στον κόσμο έναν γιο και διάδοχο, η τσαρίνα είναι απελπισμένη και εναποθέτει τις ελπίδες της στις ειδικές γνώσεις των δύο αδελφών πάνω στη μαγεία.
Όσο πιο κοντά έρχονται οι δύο αδελφές με την τσαρίνα και την αυτοκρατορική οικογένεια, τόσο περισσότερο αναβαθμίζεται το κύρος τους, ενώ αποκτούν εξουσία. Η άφιξη ενός πνευματικού σαμάνου που ακούει στο όνομα Ρασπούτιν θα σφραγίσει αμετάκλητα όχι μόνο τη δική τους μοίρα, αλλά και τη μοίρα της ίδιας της Ρωσίας.

Οι Μάγισσες της Αγίας Πετρούπολης είναι ένα ατμοσφαιρικό ιστορικό μυθιστόρημα, εμπνευσμένο από αληθινούς χαρακτήρες, που αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία δύο πριγκιπισσών στην Αυλή των Ρομανόφ, της τσαρίνας Αλεξάνδρας και του θρυλικού Ρασπούτιν.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Eίπαν για το βιβλίο 

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Imogen Edwards-Jones συνδυάζει με απίστευτη μαεστρία τα θέματα εξουσίας, μαγείας και σεξ στο νέο της μυθιστόρημα Οι Μάγισσες της Αγίας Πετρούπολης, αναβιώνοντας την τελευταία δεκαετία της εποχής των Ρομανόφ.
-Washington Independent Review of Books- 
Οι ίντριγκες στην Αυλή των Ρομανόφ, οι μυστηριώδεις τελετές μαύρης μαγείας και το έντονο πολιτικό δράμα θα σας κάνουν να γυρίζετε τις σελίδες με μανία για να απολαύσετε τις συγκινήσεις που προσφέρει αυτό το βιβλίο.
-Kirkus Reviews –
Οι λάτρεις της αυτοκρατορικής οικογένειας των Ρομανόφ και αυτής της ταραχώδους περιόδου της Ρωσικής Ιστορίας θα ενθουσιαστούν με αυτό το σκοτεινό μυθιστόρημα που μένει αξέχαστο.
-Publishers Weekly- 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Imogen Edwards-Jones είναι συγγραφέας περίπου 20 βιβλίων, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το βιβλίο The Taming of Eagles που έτυχε θερμής υποδοχής, με θέμα τις 100 πρώτες μέρες μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού. Ανάμεσα στα μυθιστορήματά της είναι και τα My Canape Hell, Shagpile, The Wendy House και Tuscany for Begginners.  Έχει συμμετάσχει στο Big Night Out (συλλογή διηγημάτων, με τη συμμετοχή διασήμων, από την Κέιτ Μος ως τον Μπομπ Γκέλντοφ, για την υποστήριξη του φιλανθρωπικού ιδρύματος War Charity) καθώς και στο In Bed With, μια συλλογή διηγημάτων ερωτικού περιεχομένου, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Φέι Ουέλντον και η Έστερ Φρόιντ. Είναι η δημιουργός της σειράς βιβλίων Babylon που γνώρισαν τεράστια επιτυχία, μεταξύ των οποίων και τα Hotel Babylon, Air Babylon, Fashion Babylon, Beach Babylon και Pop Babylon, που έγιναν best sellers στους  Sunday Times. Η σειρά αυτή έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα μόνο στην Αγγλία, μεταφράστηκε σε είκοσι γλώσσες και διασκευάστηκε σε τηλεοπτική σειρά για τη ζώνη υψηλής τηλεθέασης του BBC.
Ξενόγλωσσος Τίτλος: The Witches of St. Petersburg
Κατηγορία: HISTORICAL WOMEN’S FICTION
ISBN: 978-960-605-855-4

Σχολιάστε εδώ