Μόνο συγγνώμη που δεν ζητήσαμε…

Μόνο συγγνώμη που δεν ζητήσαμε…

Το μνημόσυνο Κατσίφα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου, θα είναι μια δοκιμασία για την περιοχή της Βορείου Ηπείρου. Ας μην επιτραπεί σε ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες να αναστηθούν, καπηλευόμενοι το μνημόσυνο ενός ομογενή, που ακόμη είναι ανεξερεύνητες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβολήθηκε από τους αλβανούς αστυνομικούς.

Θα ήταν μάλιστα πολύ σημαντικό, για να διαλυθούν όλα τα σενάρια που «χτίσθηκαν» τον τελευταίο χρόνο, να απαιτηθεί από την ελληνική πλευρά η άμεση παράδοση του πορίσματος της έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο Κατσίφας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να πνίξει την υπόθεση, θεωρώντας ότι η στοιχειώδης υποχρέωση ενός κράτους και μιας Πολιτείας να διερευνά τι συνέβη σε έναν πολίτη του σε μια άλλη χώρα είναι αμάρτημα, επειδή στην κηδεία του Κατσίφα παραβρέθηκαν «εθνικιστές» και «ακροδεξιοί»… Τι άλλο όμως μπορούσε να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που έβαζε την ΕΛΑΣ, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Κατσίφα, να διαρρέει πληροφορίες, με τις οποίες μόνο… συγγνώμη δεν ζητούσαν από τις αλβανικές αρχές;

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ