Ημερίδα από το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»: Μύθοι και αλήθειες για το μεταστατικό καρκίνο μαστού

Ημερίδα από το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»: Μύθοι και αλήθειες για το μεταστατικό καρκίνο μαστού

Τα δεδομένα από τη διεθνή ερευνητική κοινότητα καταλήγουν πως οι ανάγκες των ασθενών με μετάσταση είναι διαφορετικές από τις ανάγκες των ασθενών με πρώιμη νόσο, αλλά το ταξίδι τους είναι μοναχικό και εξατομικευμένο. Στην Ελλάδα οι διαστρεβλωμένες αντιλήψεις σχετικά με τη μεταστατική νόσο και ο φόβος που πλαισιώνει την ασθένεια, εμποδίζει ασθενείς, φροντιστές, αλλά και ασθενείς με πρώιμο καρκίνο του μαστού να τοποθετήσουν τη μεταστατική νόσο στην πραγματική της διάσταση.

Παράλληλα, η εμπειρία των τελευταίων ετών μας έχει δείξει ότι υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερης, αναλυτικότερης και πιο εξειδικευμένης ενημέρωσης των ασθενών με καρκίνο μαστού, της ιατρικής κοινότητας και του γενικού πληθυσμού στο θέμα της μεταστατικής νόσου, των νέων θεραπειών και των νεότερων δεδομένων.

Για το λόγο αυτό κρίνουμε πως η διοργάνωση της 1ης Ημερίδας για το Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό ενημέρωσης που έχει διαφανεί. Στο πλαίσιο της ημερίδας, μέλη του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» όσο και άλλες γυναίκες με καρκίνο μαστού θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για ένα θέμα που τις αφορά, αλλά τo αποφεύγουν, διαιωνίζοντας έτσι τις προκαταλήψεις σχετικά με τη νόσο, οι οποίες δε συνάδουν με τα συνεχώς αυξανόμενα ερευνητικά δεδομένα για τις καινοτόμες θεραπείες.

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σας προσκαλεί στην ανοιχτή ημερίδα «Μεταστατικός καρκίνος μαστού: Μύθοι και αλήθειες». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο Amalia, λεωφ. Αμαλίας 10, Αθήνα.

Θεματολογία

Στόχος της Ημερίδας είναι να προσεγγίσει σφαιρικά το ζήτημα του μεταστατικού καρκίνου μαστού, δίνοντας βήμα σε έγκριτα μέλη της ιατρικής κοινότητας, σε εξειδικευμένους ψυχολόγους υγείας και σε εκπροσώπους συλλόγων ασθενών.

Η θεματολογία της Ημερίδας συμπεριλαμβάνει τα νεότερα δεδομένα από την επιστημονική κοινότητα, την ανάλυση του μεταστατικού καρκίνου μαστού σε παρελθόν – παρόν και μέλλον, την παρουσίαση δράσεων για την αντιμετώπιση του στίγματος , την αναγνώριση των αναγκών των ασθενών με μετάσταση, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, όπως επίσης και την επικοινωνία γιατρού – ασθενούς.

Σε ποιους απευθύνεται -Συμμετοχή στην Ημερίδα

Η Ημερίδα απευθύνεται σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας που ασχολούνται με ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο μαστού, στις ίδιες τις ασθενείς, σε δημοσιογράφους.

υγείας και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το ζήτημα της μετάστασης και της ποιότητας ζωής των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο μαστού. Η συμμετοχή σε αυτή είναι δωρεάν. Υπάρχει δυνατότητα live streaming μέσω του Facebook https://www.facebook.com/almazois/

Η Ημερίδα «Μεταστατικός καρκίνος μαστού: Μύθοι και αλήθειες» διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας.

Μέγας Χορηγός: Pfizer Με την υποστήριξη: AstraZeneca, MSD, Roche Hellas


Σχολιάστε εδώ