Αλλάζει ταχύτητα η Ιθάκη στον τουρισμό…

Αλλάζει ταχύτητα η Ιθάκη στον τουρισμό…

…καθώς έχει βλέψεις να εισέλθει στον πίνακα με τους ισχυρούς «παίκτες» της ελληνικής συνεδριακής αγοράς.

Με αφορμή το 11ο συνέδριο των «Μικρών Νησιών», που έλαβε χώρα στην Ιθάκη τις προηγούμενες ημέρες, ο δήμαρχος του νη­σιού Διονύσης Στανίτσας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι το νησί έχει σύγχρονες συνεδριακές εγκαταστάσεις για να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέτωπο αυτό.

Τονίζεται ότι στην Ιθάκη κάθε χρόνο πραγματοποιείται μεγάλο ιατρικό συνέδριο, προσελκύοντας επιστήμονες από όλο τον κόσμο αλλά και εκπροσώπους από την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Ενδεικτικές των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί στο νησί του «Οδυσσέα» είναι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις του, καθώς υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από Πάτρα και Αστακό, τα οποία αφενός μεν δεν δημιουργούν την αίσθηση του αποκλεισμού στους ντόπιους κατοίκους, αφετέρου δε δημιουργούν και προϋποθέσεις επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, κάτι που επιθυμεί και ο δήμαρχος του νησιού, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μπορεί ο φετινός Αύγουστος να ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών, αλλά αυτό δεν αρκεί για την τοπική οικονομία του νησιού», σημειώνει ο κ. Στανίτσας, με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου να φαντάζει μονόδρομος.

Όπως φαίνεται, ο δήμαρχος έχει βάλει πλώρη να κάνει την Ιθάκη υπολογίσιμο «παίκτη» στην ελληνική συνεδριακή αγορά.


Σχολιάστε εδώ