Ο υπουργός Υγείας στην «Ελπίδα»

Ο υπουργός Υγείας στην «Ελπίδα»

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ‘‘ΕΛΠΙΔΑ’’» επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας την Πέμπτη που μας πέρασε.

Τον κ. Κικίλια υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «‘‘ΕΛΠΙΔΑ’’ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κ. Μανώλης Παπασάββας, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας καθώς και μέλη των σωματείων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Καλωσορίζοντας τον κ. Κικίλια, η κ. Βαρδινογιάννη τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τονίζοντας τη σημασία που έχει η συμπαράσταση της Πολιτείας για το έργο της Ογκολογικής Μονάδας. «Η παρουσία σας σήμερα αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για τον Σύλλογό μας και πολύ μεγάλη στήριξη για τα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ και τις οικογένειές τους. Εκφράζει πάνω από όλα τη βαθιά σας ευαισθησία και την προτεραιότητα που δίνετε σε πρωτοβουλίες με επίκεντρο την υγεία των παιδιών. Ως γιατρός και ο ίδιος, που γνωρίζετε άμεσα τις ανάγκες των μικρών μας ασθενών και τις ιδιαιτερότητες του ιατρικού χώρου, είστε ένας πολύτιμος σύμμαχος και συμπαραστάτης μας, ειδικά τη στιγμή που αγωνίζεστε καθημερινά για να συμβάλετε στο μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται υγεία στη χώρα μας».

Στη συνέχεια η κ. Βαρδινογιάννη απένειμε στον κ. Κικίλια την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και τοποθέτησαν μαζί στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» το αστέρι με το όνομά του.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη για τη μεγάλη τιμή, ενώ τονίζοντας στην ομιλία του τη σπουδαιότητα του έργου της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είπε μεταξύ άλλων: «Το όνομα ‘‘ΕΛΠΙΔΑ’’ είναι ένα όνομα πολύ ισχυρό και με βαθύτερο νόημα».

Αμέσως μετά ο κ. Κικίλιας ξεναγήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, ενημερώθηκε αναλυτικά από γιατρούς και νοσηλευτές για τον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας, ενώ επισκέφθηκε και τους μικρούς ασθενείς και τους γονείς τους.

Φωτό: neaselida.gr


Σχολιάστε εδώ