«Φορολογική κατοικία» η Ελλάδα, με 25.000 ευρώ το κεφάλι

«Φορολογική κατοικία» η Ελλάδα, με 25.000 ευρώ το κεφάλι

Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο μας, από αυτήν ακριβώς τη θέση, ότι τα ξεπουλάμε όλα. Με ό,τι ρίξουν στον δίσκο του επαίτη.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, ανεβαίνοντας κατηγορία, εκεί όπου κυκλοφορούν φουσκωμένα πορτοφόλια…

Μάλιστα, αναρτήσαμε και ταμπέλα που λέει ότι η ελληνική κυβέρνηση προσκαλεί άτομα υψηλού εισοδήματος να μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στην Ελλάδα, καταβάλλοντας εφάπαξ 100.000 ευρώ για το παγκόσμιο εισόδημά τους, συν 25.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειάς τους. Μάλιστα, η σχετική διάταξη πρόκειται να ενταχθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί τον Νοέμβριο στη Βουλή.

Το κίνητρο-δόλωμα είναι ότι ο… λεγάμενος λεφτάς θα υπαχθεί αυτόματα στο ελληνικό φορολογικό σύστημα, με το οποίο θα έχει… ευνοϊκότερη φορολόγηση. Στην ουσία, «η φορολογική κατοικία» προσφέρεται σε φοροφυγάδες με παχυλά πορτοφόλια! Οι οποίοι θα έχουν ελαφρύτερη φορολογία από αυτήν των ντόπιων.

Ξύπνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτή κι αν είναι επένδυση, η οποία από την πρώτη στιγμή… παράγει ζεστό χρήμα, άσχετα από το αν είναι μαύρο… Και δεν χρειάζεται να περιμένεις πότε θα υλοποιηθεί η επένδυση για να αρχίσει η πληρωμή των φόρων.

Πού μυαλό να το σκεφτούν οι προκάτοχοι του Κυριάκου…


Σχολιάστε εδώ