Σκέφτεται παραίτηση ο Ζάεφ – Μπορίσοφ: Του είπα να μην το κάνει

Σκέφτεται παραίτηση ο Ζάεφ – Μπορίσοφ: Του είπα να μην το κάνει

-Έκτακτο συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών την Κυριακή

Ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε στη Βόρεια Μακεδονία το βέτο που έθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη γειτονική χώρα, οι φήμες οργιάζουν: Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σκέφτεται να παραιτηθεί και να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας συγκάλεσε έκτακτο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το απόγευμα της Κυριακής, στις 17:00 [ώρα Β. Μακεδονίας].

Ήδη ο Πενταρόφσκι σε διάγγελμά του ανέφερε: «Ας μην βυθιστούμε στην απογοήτευση, την απάθεια ή τους μικροπολιτικούς υπολογισμούς. Τώρα είναι η ώρα να επανενωθούμε γύρω από αυτό που είναι το πιο σημαντικό για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας – το μέλλον μας και το μέλλον των ερχόμενων γενιών. Είμαι πεπεισμένος πως μόνο αν συνεργαστούμε θα πετύχουμε«.

Το VMRO ήδη «χρεώνει» στον Ζάεφ «αποτυχία» και τους τελευταίου στόχου του, αυτού της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ζητά την προκήρυξη εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση, βρίσκονται πυρετώδεις διαπραγματεύσεις, ενώ οι φήμες περί παραίτησης Ζάεφ «φούντωσαν» ακόμη περισσότερο από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος δήλωσε: «Είπα στον Ζάεφ να μην παραιτηθεί, μερικοί μήνες [για τη λήψη ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων] δεν είναι αιωνιότητα».

Μετά το πέρας της Συνόδου, ο κ. Ζάεφ είχε επαφές με τους πρωθυπουργούς της Σουηδίας, της Βουλγαρίας, της Σλοβενίας, της Μάλτας καθώς επίσης και με την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εν λόγω διεργασίες.

Πηγή: newpost.gr


Σχολιάστε εδώ