ΠτΔ: Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο-Παράγοντας σταθερότητας η Ελλάδα (video)

ΠτΔ: Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο-Παράγοντας σταθερότητας η Ελλάδα (video)

Για απρόκλητη επίθεση στη Συρία, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην εκδήλωση για τα 2500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

«Η Ελλάδα, πιστή στις Ιστορικές της Παρακαταθήκες, παραμένει – και μάλιστα υπό την συγκυρία της «φλεγόμενης» από τις πολεμικές συγκρούσεις ευρύτερης περιοχής μας – ένα είδος «ακραίου ορίου» της Δύσης προς την Ανατολή, εκπροσωπώντας, μέσω του Ελεύθερου Πνεύματος και του Πολιτισμού της, την γνήσια και ανιδιοτελή υπεράσπιση της Ειρήνης, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος.

Μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας έστειλε, στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και αυτό είναι το πρώτο μεγάλο δίδαγμα με ηλικία 25 αιώνων. Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή και χαρακτήρισε «σπονδή στον Οικουμενικό Ελληνισμό» την επιλογή της κυβέρνησης να ψηφίζουν οι Έλληνες που διαμένουν μόνιμα εκτός των συνόρων της πατρίδας μας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», προγραμματίζουν μια σειρά από δράσεις για την εμβληματική επέτειο.

Πηγή: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ