Μάχη για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο Μαξίμου

Μάχη για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο Μαξίμου

Μα, τι ακριβώς συμβαίνει στην «αυλή» του Μαξίμου; Μαθαίνουμε ότι έχουν αρχίσει οι πρώτες κόντρες για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στις διεθνείς εμφανίσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που φυσικά άπτονται και των διπλωματικών επαφών, και τελικά και στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής.

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου μπήκε δυναμικά στο παιγνίδι, αναλαμβάνοντας Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, αν και ορισμένες κινήσεις σε επίπεδο διαχείρισης του προσωπικού στο ΥΠΕΞ προκάλεσαν αρνητικά σχόλια και εντυπώσεις. Γιατί, όπως συνηθίζεται, αποφεύγεται η εν θερμώ εκκαθάριση στελεχών, και μάλιστα υπηρεσιακών, του ΥΠΕΞ, που υπηρέτησαν σε θέσεις κομβικές και συνεργάσθηκαν στενά –σε υπηρεσιακό πάντως επίπεδο– με μια προηγούμενη κυβέρνηση.

Πάντως μερίδιο στη χάραξη και διαχείριση της διεθνούς παρουσίας του κ. Μητσοτάκη και συνεπώς και στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής διεκδικεί ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Δημήτρης Μητρόπουλος και φαίνεται ότι έχει αρχίσει η σύγκρουση για την περιχαράκωση των διαφόρων «συστημάτων» στην «αυλή» του Μαξίμου και του Νεοκλασικού της Βασιλίσσης Σοφίας.

Φαίνεται, δε, να υπάρχει ένα κενό σε ό,τι αφορά τον χειρισμό των ελληνοτουρκικών, μετά την αποχώρηση και του Νίκου Γαριλίδη από την αρμόδια διεύθυνση, καθώς ο μόνος που γνωρίζει επαρκώς το κεφάλαιο «ελληνοτουρκικά» είναι ο πολιτικός διευθυντής Κυριάκος Λουκάκης και λιγότερο ο Γ.Γ. Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Το θέμα είναι ότι εμείς ζητάμε συνομιλίες με την Αίγυπτο για οριοθέτηση της ΑΟΖ, θέλουμε επανάληψη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, προετοιμαζόμαστε για τη διαχείριση των συνομιλιών για το Κυπριακό και ακόμη δεν φαίνεται να έχει συγκροτηθεί ένα ισχυρό task force που θα χειριστεί τα ζητήματα αυτά…

exofrenikos@hotmail.com

Φωτό: newsville.be


Σχολιάστε εδώ