ΕΦΕΤ: Προσοχή ! Ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος

ΕΦΕΤ: Προσοχή ! Ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο της διενέργειας τακτικών ελέγχων, διαπίστωσε ότι στην επισήμανση του προϊόντος “sandiemi – Bran sticks χωρίς ζάχαρη (all bran)”, δεν  αναγράφεται ότι το προϊόν περιέχει γλουτένη και μπορεί να περιέχει σόγια, γάλα και ίχνη ξηρών καρπών. Η γλουτένη, η σόγια, το γάλα και οι ξηροί καρποί είναι συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία ή δυσανεξία και να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτά. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρόφιμο με την εμπορική ονομασία “sandiemi – Bran sticks χωρίς ζάχαρη (all bran)”, το οποίο διακινείται στην Ελλάδα σε συσκευασίες των 250g, από την επιχείρηση “Το Υγιεινό μας Σπίτι”, (Οδός Κοιμήσεως Θεοτόκου 62, Άγιος Στέφανος Αττικής). 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του εν λόγω προϊόντος με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.08.2020 και οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, εφόσον έχουν ευαισθησία στη γλουτένη, στη σόγια, στο γάλα και τους ξηρούς καρπούς να μην το καταναλώσουν.


Σχολιάστε εδώ