FORMULA 1: Γκραν Πρι της Ιαπωνίας (ΕΡΤ)

FORMULA 1: Γκραν Πρι της Ιαπωνίας (ΕΡΤ)

Δέκατος έβδομος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και η Φόρμουλα 1 κινείται για άλλη μια φορά προς τα ανατολικά, αυτήν τη φορά για τη διάσημη πίστα της Σουζούκα και το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας.

Πριν από το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης, θα λέγαμε ότι το φαβορί για τη Σουζούκα είναι η Mercedes. Είχε το καλύτερο μονοθέσιο, μακράν, ιδίως στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, ενώ ακόμη και τους αγώνες που έχασε σε Βέλγιο και Ιταλία μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, τους έχασε με διαφορά λιγότερη του 1 δευτερολέπτου από τον πρώτο.

Δείτε ζωντανά από την ΕΡΤ Sports ΕΔΩ

Στη Σιγκαπούρη όμως, είδαμε μια εντελώς διαφορετική Ferrari η οποία έδειξε να έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στις αργές ή μέσης ταχύτητας πίστες και βοηθούμενη από τον πανίσχυρο κινητήρα της, να είναι σε θέση να διεκδικεί pole position και νίκες σε κάθε Γκραν Πρι, ανεξαρτήτου διαμόρφωσης πίστας. Οι τέσσερις συνεχόμενες pole σε ισάριθμους αγώνες και οι 3 στις 4 νίκες (αυτή της Σιγκαπούρης δε, ήταν 1-2), πιστοποιούν την άνοδο της φόρμας της Ferrari και την αλλαγή στις ισορροπίες.

Αυτή η άνοδος στη φόρμα συνεπάγεται ότι είναι σχεδόν αδύνατο να πει κανείς ποιος είναι το φαβορί για το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας. Ό,τι καλύτερο για το θέαμα δηλαδή. Ωστόσο, πρόκειται για μια άνοδο που ήρθε αργά, καθώς αν η Mercedes σημειώσει στην Ιαπωνία 14 περισσότερους βαθμούς από την ιταλική ομάδα, θα στεφθεί πρωταθλήτρια για 6η συνεχόμενη χρονιά ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Ferrari με τα 6 συνεχόμενα πρωταθλήματα από το 1999 έως το 2004.

Το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας (ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές και αγώνας) θα μεταδοθεί ζωντανά από τη συχνότητα της ΕΡΤ Sports και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ.

Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.α.).

Στην περιγραφή και στο σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένη στο στούντιο της ΕΡΤ, η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Τα ωράρια του αγώνα

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου
Ελεύθερες Δοκιμές 1: 04:00-05:30
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 08:00-09:30

Σάββατο 12 Οκτωβρίου
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 06:00-07:00
Κατατακτήριες Δοκιμές: 09:00-10:00

Κυριακή 13 Οκτωβρίου
Αγώνας: 08:10


Σχολιάστε εδώ