Χαιρετισμός προέδρου ΕΒΕΠ, Β. Κορκίδη, στην παρουσίαση του «BLUE LAB»

Χαιρετισμός προέδρου ΕΒΕΠ, Β. Κορκίδη, στην παρουσίαση του «BLUE LAB»

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε τη δημιουργία του πρώτου Κέντρου προώθησης και υποστήριξης της Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη Blue Lab στην Ελλάδα, μια εμβληματική πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά με τη συμβολή και συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, που σκοπό έχει να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών σχημάτων, ιδεών και προϊόντων με χρήση προηγμένης τεχνολογίας, πάντα με γνώμονα τη Γαλάζια Οικονομία.

Χαιρετίζουμε επίσης, το γεγονός ότι στο «γαλάζιο εργαστήριο» του Δήμου Πειραιά οι νέοι έχουν την δυνατότητα να υποστηριχτούν συνολικά για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, να γνωρίσουν, να εκπαιδευτούν και να πειραματιστούν πάνω σε κύριες τεχνολογίες ευρείας εφαρμογής, όπως αυτές του 3D printing και των μικροηλεκτρονικών συστημάτων και να μάθουν για τις σύγχρονες τάσεις της γαλάζιας ανάπτυξης όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα.
Επισημαίνω πως αυτό που τόσα χρόνια ακούμε ως «ελληνική πατέντα» γίνεται σήμερα επιστημονική πράξη στο «γαλάζιο εργαστήριο» του Πειραιά. Καλώ όποιον θέλει να κάνει κερδοφόρο δραστηριότητα μία καινοτόμο ιδέα, μπορεί να το δοκιμάσει σε πολύ λιγότερο χρόνο και με μεγαλύτερη επιτυχία ως προς το αποτέλεσμα.
Ο Δήμος και η Περιφέρεια προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, όχι μόνο στους νέους ανθρώπους, αλλά σε όλους που θέλουν να ξεκινήσουν να επιχειρούν να το τολμήσουν. Διότι η νεοφυής επιχειρηματικότητα και η καινοτομία δεν έχει ηλικία.
Είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι, μέσα από μια σειρά παράλληλων ενεργειών όπως workshops, σεμινάρια, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις, ημερίδες κ.ά., το κέντρο δημιουργεί ένα δυναμικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ αγοράς και επιχειρηματικών ομάδων, με απώτερο σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και τη δημιουργία ευκαιριών χρηματοδότησης καθώς και συνεργασιών.
Το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια προς το Δήμο, καθώς και στην Περιφέρεια για την υποστήριξή τους και δηλώνουμε εμπράκτως παρόντες στην κοινή προσπάθεια για τεχνολογική ανάπτυξη.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στη λειτουργία του «Γαλάζιου Εργαστηρίου» στη πόλη μας.

Σχολιάστε εδώ