Η Κύπρος είναι μακράν!

Η Κύπρος είναι μακράν!

Μπορεί κάποιος πειστικά και απλά να εξηγήσει γιατί δεν πέταξαν φέτος τα F-16 στην παρέλαση στη Λευκωσία για την επέτειο της Ανεξαρτησίας; Δεν ξέρουμε πόσο πιεστικοί ήταν οι Αμερικανοί ή ποιες υποσχέσεις δόθηκαν στον κ. Ερντογάν.

Ό,τι κι αν ισχύει, όμως, είναι τραγικό λάθος αυτό που έγινε, καθώς έδωσε στην Τουρκία την εντύπωση ότι όχι μόνο το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα είναι ανενεργό αλλά και ότι για την Ελλάδα η Κύπρος είναι και πάλι «μακριά».


Να τον χαίρεται το ΑΚΕΛ τον τουρκοκύπριο «αριστερό» Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, που φρόντισε να εκλεγεί ευρωβουλευτής με τη σημαία του κόμματος. Η πρώτη κίνηση που έκανε ο τουρκοκύπριος ευρωβουλευτής ήταν να θέσει θέμα υιοθέτησης της τουρκικής ως επίσημης ευρωπαϊκής γλώσσας. Πρόταση που, προφανώς, προκάλεσε ανατριχίλα στο Ευρωκοινοβούλιο. Όμως ο κ. Κιζιλγιουρέκ προχώρησε ακόμη περισσότερο, ανακοινώνοντας ότι θα ανοίξει γραφείο στα… Κατεχόμενα.

Να τον χαίρονται λοιπόν όσοι τον στήριξαν και να τον επισκέπτονται στο γραφείο του στα Κατεχόμενα. Εκτός αν δούμε και το ΑΚΕΛ να συμμετέχει στις «εκλογές» στο ψευδοκράτος…

exofrenikos@hotmail.com

Φωτό: hellasjournal.com


Σχολιάστε εδώ