ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ των δανειοληπτών από τα funds

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ των δανειοληπτών από τα funds

Αγοράζουν τα δάνεια από τις Τράπεζες κάτω από 5% και μετά κυνηγούν τον δανειολήπτη να του πάρουν τη… μάνα του και τον πατέρα του

-Ο ελληνικός λαός πλήρωσε 45 δισ. ευρώ για τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, τη δική του ανακεφαλαιοποίηση, όμως, από την οικονομική κατάρρευση λόγω της κρίσης θα την πληρώσει ο ΙΔΙΟΣ!
-Να μπει όριο στο ποσό που θα ζητήσει το fund από τον δανειολήπτη σε σχέση με την τιμή που το αγόρασε από την τράπεζα

Ένα βήμα πριν από την παράδοση των δανειοληπτών που έχουν «κόκκινα» δάνεια στους «γύπες» (funds), με «κούρεμα» μέχρι και 97% (!), βρίσκεται η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που είναι στην τελική του διαμόρφωση, ικανοποιώντας το… τελεσίγραφο των τραπεζών για ασυλία στα στελέχη τους που θα υπογράφουν ρυθμίσεις «κόκκινων» δανείων. Και μάλιστα απαιτούν να έχει αναδρομική ισχύ. Για τον δανειολήπτη, όμως, καμία προστασία. Τον παραδίνουν δεμένο χειροπόδαρα στους «γύπες»…

Η μία πλευρά αφορά τις τράπεζες, που επιδιώκουν την αυτοπροστασία τους, και καλά κάνουν. Μέχρι να ξεσπάσει η κρίση και να καταφθάσουν τα Μνημόνια, οι τράπεζες μοίραζαν λεφτά με εντολή των κυβερνήσεων και τώρα τράπεζες και δανειολήπτες είναι στο έλεος των Εισαγγελέων, με τους δανειολήπτες να έχουν να αντιμετωπίσουν τους πλειστηριασμούς και τα funds, κοπάδια από τα οποία έχουν ήδη καταφθάσει.

Η άλλη πλευρά αφορά τους οφειλέτες «κόκκινων» δανείων, οι οποίοι πήραν τα δάνεια έχοντας άλλη οικονομική κατάσταση, αλλά τώρα εκείνη η ευμάρεια είναι ένα μακρινό όνειρο, με τον τζίρο της Αγοράς να έχει καταποντιστεί (είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί αυτό). Και επομένως τώρα οι δανειολήπτες δεν μπορούν να πληρώσουν όχι μόνο το δάνειο που πήραν αλλά ούτε και το νοίκι τους. Και για αυτήν τη χρεοκοπία της χώρας δεν φταίει ο δανειολήπτης, ή φταίει για ένα πολύ μικρό μέρος της.

Ευθύνονται κυρίως το κράτος και οι τράπεζες, που δεν πήραν χαμπάρι το τσουνάμι που ερχόταν.
Και φτάσαμε εδώ. Με χιλιάδες… κατόχους «κόκκινων» δανείων.

Πριν, όμως, δοθεί ασυλία στα τραπεζικά στελέχη για να υπογράφουν την πώληση πακέτων δανείων στα… αρπακτικά, στα funds, για ένα κομμάτι ψωμί, θα πρέπει να έχει προηγηθεί πρόταση στον οφειλέτη να πληρώσει το «κόκκινο» δάνειό του στην τιμή στην οποία θα πουληθεί στο fund και αν αρνηθεί να ανοίγει ο δρόμος για την πώλησή του στα «κοράκια», με τον Εισαγγελέα να μένει ανενεργός… Και τότε ο κίνδυνος να βρεθούν στον Κορυδαλλό δεν θα υπάρχει.

Ασυλία θέλουν οι τράπεζες
Ο δανειολήπτης, ο οφειλέτης, ο οποίος δεν έχει καμία ευθύνη για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, καλείται να πληρώσει τη νύφη, όπως γίνεται πάντα. Είναι το μόνιμο κορόιδο… Βορά και πάλι των «κορακιών»… Που θα μπορούν να του πάρουν το σπίτι, να τον στείλουν στη φυλακή.

Το επιχείρημα που προβάλλουν οι τράπεζες για τη θέσπιση της ασυλίας είναι το εξής: «Ποιος τραπεζικός ή δημόσιος λειτουργός θα υπογράψει “κούρεμα” χρέους όταν θα ξέρει ότι, ανά πάσα στιγμή, ακόμη και με μια απλή μήνυση, μπορεί να τρέχει στα δικαστήρια για πέντε χρόνια διότι απλά έκανε τη δουλειά του; Σήμερα σχεδόν όλα τα στελέχη των αρμοδίων επιτροπών των τραπεζών είναι σε ομηρία, καθώς έχουν δεχτεί από μία έως έξι μηνύσεις για υποθέσεις που έχουν χειριστεί».

Επισημαίνουν, επίσης: «Αν δεν καλυφθούν τα πιστωτικά ιδρύματα και οι ανεξάρτητοι πάροχοι που διαχειρίζονται “κόκκινα” δάνεια, η διευθέτησή τους θα προχωρήσει με πολύ αργούς ρυθμούς, με κίνδυνο να μπει οριστικό λουκέτο σε πολλές επιχειρήσεις και να χάσουν τη δουλειά τους χιλιάδες εργαζόμενοι. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαίο ο νόμος να ισχύσει με αναδρομικότητα 10 ή 15 ετών για να ενταχθεί το μεγαλύτερο μέρος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων».

Καμία στήριξη του δανειολήπτη!
Για το μόνιμο… θύμα, τον δανειολήπτη, καμία νύξη για κάποιου είδους προστασία από τα «κοράκια» / funds, τα οποία κυριολεκτικά θα του πάρουν ό,τι έχει και δεν έχει. Μόνο τον εαυτούλη τους φροντίζουν να διασφαλίσουν οι τράπεζες, ξεχνώντας ότι ζουν από τους πελάτες τους.


Σχολιάστε εδώ