Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη ψυχών…

Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη ψυχών…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Τι σημαίνει η σιωπή του Μητσοτάκη για το τι του είπε ο Ερντογάν για τις καραβιές που μας στέλνει κάθε μέρα

– Και δεν θα κάνει κάμπινγκ στα ξερονήσια για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Σηκώσαμε τελικά όλοι τα χέρια ψηλά; Μηδενός εξαιρουμένου;

Αποδεχθήκαμε τη μετατροπή της Ελλάδας μας σε αποθήκη ψυχών, τον ρόλο που μας προσφέρει το κονκλάβιο της… πολιτισμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ό,τι διατάξουν, δηλαδή; Πρόθυμοι «διά πάσαν υπηρεσίαν»; Και μάλιστα χωρίς καμία φωνή αντίδρασης;

Δεχθήκαμε να γίνουν η Χίος, η Μυτιλήνη, η Σάμος και η Σύμη νησιά υποδοχής των προσφύγων και των μεταναστών που μας στέλνει καθημερινά ο γείτονας, με τη συνδρομή των ύποπτων ΜΚΟ, οι οποίες φαινομενικά είναι του ΟΗΕ, στην πραγματικότητα όμως είναι το μακρύ χέρι εκείνων που δεν πολυσυμπαθούν την Ελλάδα και ποντάρουν στην αποδυνάμωσή της, ώστε να είναι του χεριού τους…

Καθημερινές οι καραβιές μεταναστών, αρκετούς από τους οποίους τους βαφτίζουν πρόσφυγες, που δικαιούνται πιο… ευέλικτη α­ντιμετώπιση. Σε ανοιχτή γραμμή με τις ΜΚΟ, οι οποίες φροντίζουν για τη μεταφορά τους στα νησιά μας και στέλνουν μήνυμα σε ποιο σημείο να τους περιμένουν για να τους υποδεχθούν. Και αμέσως αναπληρώνουν με νέες αφίξεις από την Τουρκία όσους φεύγουν για άλλες περιοχές της Ελλάδας. Έχει γίνει πια ρουτίνα, με τους κατοίκους να έχουν χάσει τη ζωή τους και με το κάθε νησί μας να κινδυνεύει να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη «Μόρια».

Για την Κομισιόν, την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέρα βρέχει. Άσε τους Έλληνες να γίνουν μπάχαλο… Τους δίνουμε και κάποια λεφτά κι έτσι δεν βγάζουν άχνα…
Μόνο που το ηφαίστειο αρχίζει να ξυπνάει…

Όλα έχουν ένα όριο…

Εκείνο, όμως, που έχει αρχίσει να προκαλεί ανησυχία είναι οι συζητήσεις για το στήσιμο σε ξερονήσια… κάμπινγκ προσφύγων, οικογενειών με μικρά παιδιά, που ψάχνουν τη… ζωή, ξέροντας ότι μπορεί να τη χάσουν.
Τα ξερονήσια ψυχών να τα ξεχάσουν…
Η Ελλάδα δεν θα γίνει μια απέραντη φυλακή αθώων ανθρώπων.
Το αδιέξοδο αρχίζει να διαγράφεται ολοκάθαρα.
Με το κάθε νησί του Ανατολικού Αιγαίου μας να κινδυνεύει να γίνει και μια «Μόρια».

Και αυτό είτε δεν το έχει συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση γιατί είναι μακριά η Αθήνα είτε κάπου το έχει αποδεχθεί…
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν, όμως, κάποια κενά που προκαλούν ανησυχία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στις δηλώσεις που έκανε μετά δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα του Προσφυγικού και στις καραβιές που έρχονται από απέναντι.
Το ότι οι… αποστολές, όμως, συνεχίζονται κάθε μέρα προδίδει την απάντηση του Σουλτάνου στον Μητσοτάκη.
Η διέξοδος είναι μία και μόνη: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες και να τα πουν έξω από τα δόντια στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Κομισιόν και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Να ξεκαθαρίσουν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει «φυλακή προσφύγων». Αποθήκη ψυχών. Ένα απέραντο στρατόπεδο… Με πρωταγωνιστές μωρά, μικρά παιδιά.
Η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε πρώτη φάση σε μια συζήτηση της Μέρκελ και του Μακρόν με τον Ερντογάν κι αν δεν φανεί φως να ακολουθήσει μια συνά­ντηση της ηγεσίας της ΕΕ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας. Στη βάση τού ότι αυτή η… αποστολή προσφύγων δεν μπορεί να συνεχιστεί…
Μέχρι, πάντως, να υπάρξει μια συμφωνία, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα πρέπει να «μοιράζονται» στις χώρες-μέλη της ΕΕ, ανάλογα με τον πληθυσμό τους και το επίπεδο της οικονομίας τους.

ΥΓ.: Το 2019 ήρθαν στην Ελλάδα 42.000 πρόσφυγες και μετανάστες, από το 2016 μέχρι σήμερα 722 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πνιγεί σε Αιγαίο και Έβρο, στη Μεσόγειο χάθηκαν 543 άνθρωποι το 2019, από τους οποίους οι 48 πνίγηκαν στο Αιγαίο, και ο μέσος όρος των καθημερινών αφίξεων την περασμένη εβδομάδα ήταν 452.


Σχολιάστε εδώ