Μια προσφορά ζωής από τον Όμιλο Κοπελούζου στη Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Μια προσφορά ζωής από τον Όμιλο Κοπελούζου στη Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Σε μία δωρεά ζωής προχώρησε ο Όμιλος Κοπελούζου με βασικούς αποδέκτες τους νεφροπαθείς στην Αλεξανδρούπολη. Ο ελληνικός επιχειρηματικός Όμιλος ανακαίνισε και παρείχε τον εξοπλισμό στη Νεφρολογική Κλινική, ώστε να προσφέρει καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους ασθενείς. Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της Νεφρολογικής Κλινικής του ΠΓΝΕ πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου κ. Χρήστου Δ. Κοπελούζου.

Ο Όμιλος Κοπελούζου ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμα του διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κ. Ηλία Θώδη, ο οποίος θέλησε να βοηθήσει τους ασθενείς του και να κάνει πιο ανθρώπινη την καθημερινότητά τους. Δημιουργήθηκαν με άμεσες διαδικασίες οι απαιτούμενες συνθήκες που διευκολύνουν, μια ούτως ή άλλως δύσκολη διαδικασία, την παραμονή των ασθενών και των συνοδών τους.

Σε μία σεμνή τελετή, όπως αρμόζει στην περίσταση, αλλά έντονα συγκινησιακή, με λόγια που έβγαιναν από την καρδιά και με πολλαπλά μηνύματα με επίκεντρο τον άνθρωπο, η Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης μπήκε σε μια νέα εποχή, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο νοσοκομειακό περιβάλλον.

Τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή των εγκαινίων: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Δ. Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ι. Ζαμπούκης αλλά και βουλευτές της Βορείου Ελλάδας. Σύσσωμο το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ήταν εκεί, με τον Πρύτανη κ. Αλ. Πολυχρονίδη, το Διοικητή κ. Δ. Αδαμίδη, το Διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής κ. Ηλ. Θώδη αλλά και την Πρόεδρο των Νεφροπαθών Αλεξανδρούπολης κα Α. Ζαρκάδη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Χρήστος Δ. Κοπελούζος δήλωσε σχετικά: «Ο Όμιλος Κοπελούζου βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη και αυτό μας γεμίζει χαρά. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το ότι βοηθήσαμε στην ανακαίνιση της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Βοηθήσαμε ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες για καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους ασθενείς. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η παραμονή των ασθενών και των συνοδών τους να είναι πλέον πιο άνετη και ξεκούραστη. Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε σήμερα εδώ. Θα είμαστε κοντά στην Αλεξανδρούπολη, σε ό,τι μας χρειαστεί».

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος δήλωσε: «Ο χώρος του νοσοκομείου μας, είναι ένας χώρος που δείχνει τον πολιτισμό μας. Ο πολιτισμός μας χρειάζεται απέναντι σε ανθρώπους που βρίσκονται σε μία αδυναμία. Να σκύψει με στοργή, με φροντίδα, και να αποδώσει στους ανθρώπους αυτούς την αξιοπρέπεια που τους ταιριάζει. Την τιμή που τους ανήκει. Να τους ανταποδώσει ό,τι προσέφεραν στην κοινωνία.

Αυτό είναι το θερμόμετρο του πολιτισμού μας και της πνευματικότητος στην κοινωνίας στην οποία ζει κάθε εποχή. Από το πώς αντιμετωπίζει τον άνθρωπο όταν είναι σε μια αδυναμία και σε μία έκπτωση των δυνάμεών του. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για όλη αυτή την προσπάθεια. Μία χώρα δεν έχει να φοβάται τίποτε όταν η πνευματικότητα των ανθρώπων γεννάει αγίους, το φρόνημα των ανθρώπων γεννάει ήρωες και η δημιουργικότητα των ανθρώπων γεννάει μεγάλους ευεργέτες».

Ο Διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Η. Θώδης δήλωσε: «Στο χώρο της αιμοκάθαρσης δοκιμάζεται καθημερινά και η ψυχική και η σωματική αντοχή των ασθενών και των εργαζομένων. Όμως, σε αυτό το χώρο αφυπνίζονται συνεχώς ευγενή αισθήματα αγάπης, συμπόνιας και προσφοράς σε αυτούς που διαθέτουν αισθητήρες ανθρωπιάς. Τέτοια συναισθήματα απορρέει το σημερινό έργο του Ομίλου Κοπελούζου».

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ι. Ζαμπούκης δήλωσε: «Δεν υπάρχουν λόγια και λέξεις για να περιγράψει κάποιος μια τέτοια ευγενική χειρονομία από την οικογένεια Κοπελούζου, σε μία δύσκολη οικονομική στιγμή για τον τόπο μας. Η οικογένεια και ο Όμιλος επιχειρήσεων περνά τα δικά τους μηνύματα τόσο προς τους Θρακιώτες όσο και προς του Αλεξανδρουπολίτες. Μπορεί να δραστηριοποιείστε στην παραγωγή φυσικής ενέργειας, στέλνετε με την πράξη σας αυτή θετική -και μόνο- ενέργεια, καλοδεχούμενη για τα επόμενα χρόνια. Σας ευχαριστούμε θερμά».


Σχολιάστε εδώ