Ναι στο master plan του ΟΛΠ

Ναι στο master plan του ΟΛΠ

Υπό προϋποθέσεις…

Το θέμα του master plan του ΟΛΠ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την περασμένη Δευτέρα, καθώς ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι συμφωνεί με τις επενδύσεις που θέλει να κάνει η COSCO στο λιμάνι, αλλά με τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι φορείς της πόλης, δηλαδή ηλεκτροδότηση από την ξηρά των ελλιμενισμένων πλοίων και δημιουργία καταστημάτων duty free, που δεν θα έχουν έκταση μεγαλύτερη των 5.000 τ.μ.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην Ιπποδάμεια Αγορά, υπογραμμίζοντας ότι σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη του είπε ότι ουδέποτε δήλωσε πως το παλιό αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ θα γίνει έκθεση αυτοκινήτων. Θυμίζουμε ότι όλος ο θόρυβος για το θέμα ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Μανεσιώτης είχε πει στο «Κανάλι Ένα» ότι σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης του ξεκαθάρισε πως στο πρώην αμαξοστάσιο θα λειτουργήσει εκθεσιακός χώρος αυτοκινήτων.

«Δεν ξέρω τι έχει συμβεί», τόνισε ο Δήμαρχος, «πιθανόν να έγινε παρεξήγηση και κάποιος, είτε ο κ. Μανεσιώτης είτε ο υπουργός, να μην κατάλαβε καλά». «Πάντως, όλος ο κόσμος του Πειραιά θέλει την Ιπποδάμεια Αγορά και θα ξαναμιλήσω άμα χρειαστεί με τον υπουργό για να διευκρινιστεί το θέμα», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας τόνισε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης ήξερε καλά τι έλεγε για την Ιπποδάμεια Αγορά και δημιουργεί όλο αυτό το σκηνικό γιατί αυτή είναι η τακτική του. Για το θέμα της επέκτασης του λιμανιού υπογράμμισε ότι η COSCO με τους δύο νέους προβλήτες που στήνει για τα κρουαζιερόπλοια επενδύει στη γη, καθώς για την κατασκευή τους προβλέπει επιχωματώσεις που θα δημιουργήσουν χώρο έκτασης 150 στρεμμάτων.

«Τόσο μεγάλος χώρος δεν χρειάζεται για δύο κρουαζιερόπλοια, όσο μεγάλα και αν είναι», συνέχισε ο κ. Μπελαβίλας, «απλά η COSCO βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει χερσαίες παραλιμένιες εκτάσεις και επενδύει σε αυτές». Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του συνδυασμού «ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον Πειραιά» Θανάσης Διαβολάκης, που ζήτησε από τον Δήμαρχο να ανακινήσει το θέμα των 130 στρεμμάτων που ανήκουν στον Δήμο, αλλά έχουν εκχωρηθεί μαζί με το λιμάνι στην COSCO.

Απαντώντας, ο Γιάννης Μώραλης είπε ότι δεν γνωρίζει τι έγινε στο παρελθόν με το θέμα, αλλά από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ξεκίνησε μια διαδικασία για να αποδείξει ότι η έκταση των 130 στρεμμάτων στο Παλατάκι ανήκει στον Δήμο. «Αν το ξεκαθαρίσουμε αυτό», συνέχισε ο κ. Μώραλης, «θα κυνηγήσουμε μια λύση που να συμφέρει τον Πειραιά».

«Με όσους υπουργούς έχω συναντηθεί τους έχω ξεκαθαρίσει», συνέχισε, «ότι σε περίπτωση που ο Δήμος δικαιωθεί και αναγνωριστεί η έκταση για δική του θα τη διεκδικήσει με κάθε μέσο, ακόμα και αν χρειαστεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη». «Θα προσπαθήσουμε όμως», κατέληξε ο Δήμαρχος, «να βρούμε μια συμβιβαστική, λύση γιατί άμα μπλέξουμε με τα δικαστήρια το θέμα θα χρονίσει»…


Σχολιάστε εδώ