Ένα δάσος μεγαλώνει μέσα σε ένα γήπεδο…

Ένα δάσος μεγαλώνει μέσα σε ένα γήπεδο…

– Τα γήπεδα ποδοσφαίρου είναι, για ένα μέρος του πληθυσμού, συνώνυμα του θορύβου και της αναταραχής. Αυτό δεν ισχύει πλέον το γήπεδο Wörthersee στο Klagenfurt της Αυστρίας!

Mια εγκατάσταση, έργο τέχνης… στην Αυστρία μετατρέπει το γήπεδο σε ένα υπέροχο δάσος σε μια προσπάθεια να επιστήσει την προσοχή στην αλλαγή του κλίματος και την αποδάσωση.
Το γήπεδο ποδοσφαίρου που μετατράπηκε είναι το Wörthersee στο Klagenfurt και ο ελβετός καλλιτέχνη ο Klaus Littmann.

Η τεράστια βλάστηση, που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Wörthersee στο νότιο αυστριακό κρατίδιο της Καρινθίας, είναι τώρα γεμάτη με περίπου 300 δέντρα, ορισμένα ζυγίζουν μέχρι έξι τόνους το καθένα.

Η έμπνευση προέρχεται από ένα διακοσμητικό σχέδιο που συμπληρώθηκε από τον αυστριακό καλλιτέχνη και τον αρχιτέκτονα Max Peintner πριν από 30 χρόνια.

Το «δάσος» αποτελείται από μια ποικιλία ειδών δένδρων, όπως η σπήλαιο, η ασπέν, η λευκή ιτιά, ο γαύρος, το σφενδάμι και η κοινή δρυς.

Η αντιπαράθεση των επιβλητικών δέντρων που φυτρώνουν δίπλα στα καθίσματα των θεατών του γηπέδου, στο σκυρόδεμα και στους προβολείς είναι ένα ισχυρό θέαμα.
Σύμφωνα με τον Littmann, ο στόχος είναι να «αμφισβητήσουμε την αντίληψή μας για τη φύση και να αμφισβητήσουμε το μέλλον της» και συμβολίζει την ιδέα ότι η φύση «μπορεί κάποια μέρα να βρεθεί μόνο σε ειδικά σχεδιασμένους χώρους».

Η είσοδος θα είναι πραγματοποιείται κάθε μέρα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και θα επιτηρείτε από την Enea Landscape Architecture.

Πληροφορίες – φωτο: cnn.com


Σχολιάστε εδώ