ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μας εξαγοράζουν με 35 δισ. ευρώ για να μείνουν οι πρόσφυγες 10 χρόνια!

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μας εξαγοράζουν με 35 δισ. ευρώ για να μείνουν οι πρόσφυγες 10 χρόνια!

Κρατητήρια ψυχών τα νησιά μας… – Μόνιμος χωροφύλακας η Ελλάδα

-Στο… εμπόριο πωλούνται ΑΦΜ προσφύγων σε καλές τιμές, τα οποία χρησιμοποιούνται για φοροδιαφυγή
-Κανένας έλεγχος στις 700 ΜΚΟ που δρουν για τη… σωτηρία των προσφύγων

Δ εν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι του προηγούμενου φύλλου μας και έσκασε η βόμβα: Με τη βούλα και του ΟΗΕ, η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ο «χωροφύλακας» τα επόμενα δέκα χρόνια. Θα φυλάει τις άλλες χώρες της Ευρώπης από τα καραβάνια των προσφύγων – μεταναστών που φεύγουν από την Αφρική και την Ασία για να φτάσουν στη «γη της Επαγγελίας». Καραβάνια τα οποία προωθεί ο Ερντογάν για να εκβιάζει τη χώρα μας, ζητώντας το μισό Αιγαίο σε αυτήν τη φάση και τη μισή Κύπρο, όπως και την κάλυψη από την ΕΕ των εξόδων που έχει για την… προώθηση των προσφύγων εδώ και στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κ. Φ. Λεκλέρ άνοιξε τα χαρτιά του στη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στη Λέσβο, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη (αυτός ήταν ο λόγος που δεν παραβρέθηκε στη συνάντηση όλων των περιφερειαρχών που είχε καλέσει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο Μαξίμου). Σύσκεψη στην οποία μετείχαν όλοι οι δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου και είχε προγραμματιστεί πριν από αρκετές ημέρες, γι’ αυτό και δεν μπορούσε να αναβληθεί.

Παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της ΕΕ στην Ελλάδα κ. Μανωλεδάκης.

Το θέμα που συζητήθηκε ήταν ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση με τα «γκέτο» που έχουν στηθεί και τις καθημερινές αφίξεις, συν το ότι όλα τα νησιά έχουν τεράστιες απώλειες από τη μείωση του τουρισμού. Και το ότι πρέπει να μπει ένα τέλος, δεν μπορεί τα νησιά μας να μεταβάλλονται σε κρατητήρια προσφύγων, ακόμα και μικρών παιδιών.

Η απάντηση του επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας στις τοποθετήσεις των τοπικών αρχόντων ήταν η… βόμβα των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ που… έριξε στο τραπέζι. Υπό μία προϋπόθεση, ότι τα νησιά θα μετατραπούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων την επόμενη δεκαετία.

Τα λεφτά είναι πολλά… Αιφνιδιάστηκαν όλοι. Και αμέσως άλλαξε η… ατμόσφαιρα και σχεδόν όλοι έκαναν στροφή 180 μοιρών.

Το κλίμα μεταβλήθηκε και επικράτησε το «θα τα βρούμε», με τις ροές να συνεχίζονται και τον Ερντογάν να παίζει τα παιχνίδια του, εκβιάζοντας την Ελλάδα για υποχωρήσεις σε όλα τα μέτωπα, ενώ οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να περνάνε μπέικα…

Τα αργύρια για άλλη μια φορά έδειξαν τη δύναμή τους…

Και με τις ροές να συνεχίζονται, θα επιβεβαιωθεί η γενική επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η οποία έχει πει: «Η Τουρκία θα ανοίξει την κάνουλα τόσο όσο να μας προκαλέσει πρόβλημα, δίχως όμως ταυτόχρονα να διαταράξει τις σχέσεις της με την Ευρώπη, από την οποία προσδοκά να αντλήσει κονδύλια για τη διαχείριση των προσφύγων στην επικράτειά της». Να σημειωθεί ότι στις πρόσφατες κρίσεις η κυρία Τσιριγώτη αποστρατεύθηκε.

Να επισημάνουμε ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα έχει περίπου 330 μέλη, με παρουσία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα και στον Έβρο, καθώς και στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στη Λέρο, στην Κω και στη Ρόδο.

Ανεξέλεγκτα δρουν οι περιβόητες ΜΚΟ
Στο μεταξύ, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται εδώ και αρκετούς μήνες η «απόβαση» λαθρομεταναστών – προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στον Έβρο, ακόμα και στο Ιόνιο. Η χώρα, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, παρουσιάζει την εικόνα ξέφραγου αμπελιού και είναι πλέον σαφές ότι δεν μπορεί να ελέγξει τις αμέτρητες ροές.

Η αδυναμία του κράτους γίνεται ακόμα πιο έντονη στον έλεγχο των δεκάδων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με ανεξέλεγκτες συμπεριφορές και πρακτικές.

Συγκεκριμένα, η καθημερινή «απόβαση» στα νησιά μας καθοδηγείται, οργανώνεται και στην παραμικρή λεπτομέρεια, ακόμα και στη διαδρομή των προσφύγων από τα Μικρασιατικά Παράλια προς τα νησιά μας.

Στη συνέχεια οι Επιτροπές Ασύλου και οι τοπικές αρχές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ καταγράφουν τους πρόσφυγες – λαθρομετανάστες και τους εφοδιάζουν με τα απαραίτητα έγγραφα, όπως άδεια παραμονής και δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το ότι τα τελευταία πέντε χρόνια οι ΜΚΟ και διάφοροι άγνωστοι παράγοντες που δραστηριοποιούνται έντονα στα νησιωτικά παράλια της χώρας απαιτούν να εφοδιάζονται οι πρόσφυγες – λαθρομετανάστες με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) από τις τοπικές Εφορίες του Ανατολικού Αιγαίου, φαινόμενο που ειδικά το τελευταίο εξάμηνο έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι αρκετές χιλιάδες πρόσφυγες – μετανάστες, κατά πλειοψηφία Αφγανοί και Πακιστανοί (που είναι το 85%), να έχουν λάβει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Και συγκρούσεις στις ΔΟΥ
Πρόσφατα, όπως έγινε γνωστό, η ΔΟΥ Μυτιλήνης έγινε χώρος σύγκρουσης εκατοντάδων προσφύγων, οι οποίοι –συνοδευόμενοι και καθοδηγούμενοι από τις ΜΚΟ– είχαν συγκεντρωθεί για να βγάλουν ΑΦΜ, με την έκδοση του οποίου αποκτούν και δικαιώματα μετακίνησης, άδεια παραμονής, δικαίωμα μίσθωσης ακινήτου και ανοίγματος λογαριασμού σε τράπεζα, ενώ δικαιούνται και διάφορα επιδόματα.

Σημειώνεται ότι εντός των ομάδων των μεταναστών που πολιορκούσαν τη ΔΟΥ Μυτιλήνης διακινούνταν η πληροφορία ότι από τη στιγμή που θα έχουν ΑΦΜ θα μπορούν να εκδώσουν και ευρωπαϊκό διαβατήριο για να μετακινηθούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Εμπόριο με ΑΦΜ που πουλάνε οι πρόσφυγες!
Δεν συνωστίζονται χωρίς λόγο οι πρόσφυγες έξω από τις Εφορίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για να βγάλουν ΑΦΜ. Έχει στηθεί ένα παζάρι, όπου οργιάζει το εμπόριο ΑΦΜ. Πρόσφυγες – μετανάστες πουλάνε σε «επιτήδειους» τα ΑΦΜ που έχουν πάρει και με αυτά οργιάζει η φοροδιαφυγή, καθώς τα συγκεκριμένα ΑΦΜ δεν έχουν υπαρκτή διεύθυνση και δεν υπάρχει περίπτωση να βγει άκρη από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ.
Σε ποια τιμή πωλούνται τα ΑΦΜ; Από 5.000 ευρώ και πάνω!

25.000 στα νησιά
Οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στα Κέντρα Φιλοξενίας Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου και Κω ξεπερνούν τις 25.000, με αποτέλεσμα ο συνωστισμός να δημιουργεί πολλά προβλήματα στη διαβίωσή τους στους συ­γκεκριμένους χώρους.

Αυτό, όμως, που δημιουργεί εθνικό θέμα είναι το ότι τον τελευταίο μήνα η «απόβαση» των προσφύγων – μεταναστών έχει πάρει διαστάσεις εισβολής και κατάκτησης των νησιών. Το πρόβλημα για την κυβέρνηση και τις αρμόδιες κρατικές αρχές, Εφορίες, υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (που συγχωνεύθηκε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εποπτεύει τις Επιτροπές Ασύλου), δεν είναι αν θα καταπλεύσουν στα νησιά μας κάποιες χιλιάδες μεταναστών ακόμα, γιατί αυτό πλέον θεωρείται δεδομένο. Το ζήτημα είναι αν η ελληνική κυβέρνηση, με τις οργανωμένες δομές και τις υπηρεσίες της, μπορεί να δώσει δείγματα αποφασιστικής βούλησης για τη διαχείριση αυτού του τεράστιου εθνικού θέματος.


Σχολιάστε εδώ