Davis Cup: Η Ελλάδα στα πλέι οφ με ανίκητο τον Στέφανο Τσιτσιπά

Davis Cup: Η Ελλάδα στα πλέι οφ με ανίκητο τον Στέφανο Τσιτσιπά

Η Ελλάδα πήρε το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ του Group II της Ευρωαφρικανικής Ζώνης στο Davis Cup, που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2020 και όπως μεταδίδει το euronews ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε πως το πιθανότερο είναι ότι και εκεί θα αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη, ολοκλήρωσε το Σάββατο τις υποχρεώσεις του στο ΤΑΤΟΪ Club δίνοντας διπλή «μάχη». Από τη μία μεριά ο πολύ καλός Λετονός αντίπαλός του Μάρτινς Πόντζους και από την άλλη ο πολύ ισχυρός άνεμος, που εμπόδιζε διαρκώς τις όποιες προσπάθειες και δεν τον άφηνε να ξεδιπλώσει τις αρετές του μέσα στο κορτ.

Ο Τσιτσιπάς ήθελε να ικανοποιήσει τον κόσμο, που ήρθε να τον δει και ο αέρας δεν τον άφηνε, αφού συνεχώς στα χτυπήματα άλλαζε την τροχιά στο μπαλάκι, ενώ συχνά στροβιλισμοί σήκωναν σκόνη στα μάτια των τενιστών. Συχνά και τα ξεσπάσματα του Στέφανου, που στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Πόντζους, τόνισε:

«Υπήρχαν πολλές δυσκολίες με τον αέρα και δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να παίξω όπως θα ήθελα. Όμως βρήκα τις λύσεις μου, και με τη βοήθεια του προπονητή, πέτυχα το μπρέικ στο προτελευταίο γκέιμ και αυτό μου έδωσε τη νίκη».

Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας νίκησε με 6-4, 6-4 τον Μάρτινς Πόντζους και σε συνδυασμό με τη νίκη νωρίτερα του Μιχάλη Περβολαράκη επί του Ρόμπερτ Στρόμπαχς επίσης με 6-4, 6-4, η Ελλάδα έκανε το 2-0 επί της Λετονίας και εξασφάλισε την 3η θέση στο Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης.

Η παρουσία της Εθνικής Ομάδας μπροστά στο κοινό της ολοκληρώθηκε με νίκη την Τετάρτη επί του Λουξεμβούργου με 3-0, ήττα την Πέμπτη από την Πολωνία με 2-1, νίκη την Παρασκευή επί του Μονακό με 2-1 και νίκη το Σάββατο επί της Λετονίας με 2-1, αφού μετά το 2-0 και την εξασφάλιση της νίκης, στο αδιάφορο διπλό που ακολούθησε οι Μάρκος Καλοβελώνης και Πέτρος Τσιτσιπάς από την Ελλάδα αντιμετώπισαν τους Πόντζους και Στρόμπαχς και ηττήθηκαν με 6-4, 6-0.

Το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα με την 3η θέση που κατέκτησε πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ και σε ερώτηση για πιθανή συμμετοχή του σε αυτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε: «Υπάρχουν όντως πολλές πιθανότητες να αγωνιστώ. Ελπίζω μέχρι τότε να μην έχω τραυματισμούς, να πάνε όλα καλά και να παραμείνει η Εθνική ομάδα όπως είναι».


Σχολιάστε εδώ