Ημερολόγιο Εκδηλώσεων 14-15/9 για το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων 14-15/9 για το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

14.09

«Θεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο βιβλίο του Δημήτρη Πιατά, Σινέ Λαύκος»
48ο Φεστιβάλ βιβλίου
Ζάππειο|14.09

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, θεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο βιβλίο του Δημήτρη Πιατά Σινέ Λαύκος, το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στη σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης». 

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και ο Δημήτρης Πιατάς


«Τριλογία (LeopoldFootballHIV
48ο Φεστιβάλ Βιβλίου
Ζάππειο|14.09

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, σε συνεργασία με τον 105,5 Στο Κόκκινο και την Κάπα Εκδοτική εκδήλωση με τίτλο «Τριλογία (LeopoldFootballHIV, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στη σκηνή «Γεώργιος Βιζυηνός».

Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας στην αφρικανική ήπειρο, εξαιτίας του οποίου ο Λεοπόλδος Β΄ του Βελγίου ονομάστηκε «σφαγέας του Κονγκό» (Leopold). Η «βίαιη» ιστορία της ανθρωπότητας μέσα από την ιστορία του ποδοσφαίρου (Football). Τα ανυπολόγιστα εκατομμύρια των γυναικών της εποχής μας που καταλήγουν μέσω του trafficking στην εξαθλίωση ή τον θάνατο (HIV). Σπάζοντας τις συμβάσεις του παραδοσιακού θεάτρου, γκρεμίζοντας το φράγμα του «τέταρτου τοίχου», αναμειγνύοντας τεχνικές όπως η αφήγηση και η διάδραση, ο συγγραφέας δοκιμάζει τις αντοχές του κοινού. Με μια αιχμηρή γραφή, τόσο πολιτική όσο και βαθιά ανθρώπινη, η δραματουργία του Τριαρίδη πραγματεύεται τις ευθύνες του «πολιτισμένου κόσμου» απέναντι στις σύγχρονες θηριωδίες, ακολουθώντας τα ίχνη της βίας στις πλέον σκοτεινές διαδρομές της ανθρώπινης ιστορίας.

Θα μιλήσουν:
Ο συγγραφέας του βιβλίου, Θανάσης Τριαρίδης
Η Επιστημονική Σύμβουλος, Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων & Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας, ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ, Κορίνα Χατζηνικολάου
Η Ιστορικός και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Άννα Καρακατσούλη
Οι σκηνοθέτες των παραστάσεων Football και Leopold, Τριαντάφυλλος Δελής και Μαρία Τσομπανάκου

> Απόσπασμα από το Leopold θα ερμηνεύσει η ηθοποιός Μαίρη Ξένου 


«Αφιέρωμα στους Νικηφόρο Βρεττάκο, Ανδρέα Κάλβο, Διονύσιο Σολωμό, Μάνο Ελευθερίου»
48ο Φεστιβάλ βιβλίου
Ζάππειο|14.09

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, εκδήλωση με τίτλο «Αφιέρωμα στους Νικηφόρο Βρεττάκο, Ανδρέα Κάλβο, Διονύσιο Σολωμό, Μάνο Ελευθερίου», το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στη σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Συναυλία του συνθέτη Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλου με ερμηνευτές τους ηθοποιούς Μαρία Ζαχαρή και Ηλία Λογοθέτη και τους τραγουδιστές Γιάννη Θωμόπουλο και Βαρβάρα Μπιζά, όπου θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από έργα του, σε ποίηση του Ανδρέα Κάλβου, Διονυσίου Σολωμού, Νικηφόρου Βρεττάκου και Μάνου Ελευθερίου. 

Ομιλητές: Γιώργος Μονεμβασίτης (μουσικολόγος), Δημήτρης Αλεξίου (ποιητής) 

> Στο πιάνο ο Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος 


15.09

«Συναυλία σε συνθέσεις του Γιώργου Ανδρέου και του Νίκου Ξυδάκη»
48ο Φεστιβάλ βιβλίου
Ζάππειο|15.09 

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, εκδήλωση με τίτλο «Συναυλία σε συνθέσεις του Γιώργου Ανδρέου και του Νίκου Ξυδάκη», την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στη σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Με την Κορίνα Λεγάκη και την Αναστασία Μουτσάτσου σε ποίηση του Μάνου Ελευθερίου, της Κικής Δημουλά, του Διονύση Καψάλη, του Θοδωρή Γκόνη, του Μιχάλη Γκανά.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαργαρίτα Μυτιληναίου (ραδιοφωνική παραγωγός, στιχουργός).

Μουσικοί: Θωμάς Κοντογεώργης (Πιάνο, ενορχηστρώσεις), Βαγγέλης Καλαμάρας (Τύμπανα), Θοδωρής Κουέλης (Κοντραμπάσο), Μιχάλης Πορφύρης (Βιολοντσέλο).

 



Γιατί και φέτος η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!

Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
Τηλ: 210 3303942, 2103302523 URL: www.sekb.gr
Αναζητήστε τη σελίδα μας στο facebook ως: Σ.ΕΚ.Β – Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου


Σχολιάστε εδώ