Τζ. Ράις: Ανέκαθεν το ΔΝΤ θεωρούσε τα πλεονάσματα 3,5% τροχοπέδη για την ανάκαμψη

Τζ. Ράις: Ανέκαθεν το ΔΝΤ θεωρούσε τα πλεονάσματα 3,5% τροχοπέδη για την ανάκαμψη

Πάντα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε τη θέση ότι ο στόχος πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5% για την Ελλάδα ήταν υπερβολικά φιλόδοξος και αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα όσον αφορά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ενημέρωσης των αρμόδιων συντακτών στην Ουάσινγκτον, σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι πρόσφατες δηλώσεις της τέως γενικής διευθύντριας του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για το θέμα αποτελούν “αυτοκριτική” εκ μέρους του οργανισμού.

“Πάντα θεωρούσαμε ότι το βάρος πρέπει να δοθεί στο κομμάτι των διαρθρωτικών μέτρων που δίνουν ώθηση σε μια ολόπλευρη και συμπεριληπτική ανάπτυξη της οικονομίας και αυτό θα είναι το πνεύμα των επαφών μας με την ελληνική κυβέρνηση”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου.

Υπενθύμισε παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τρέχον πρόγραμμα του Ταμείου με την Ελλάδα, ενώ ανέφερε ότι η αποστολή του ΔΝΤ θα βρεθεί στην Αθήνα στο πλαίσιο της διαδικασίας του άρθρου 4 στις 23 Σεπτεμβρίου. Μέλη των τεχνικών κλιμακίων θα βρίσκονται ήδη στην ελληνική πρωτεύουσα, έχοντας φθάσει λίγες ημέρες νωρίτερα.

Σχετικά με τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας, ο Τζ. Ράις απέφυγε να προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι θα εξεταστούν ενδελεχώς στο πλαίσιο της προετοιμασίας της έκθεσης του Ταμείου για την Ελλάδα.

Πηγή: capital.gr


Σχολιάστε εδώ