Παρουσίαση βιβλίου: “ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ” του Ανδρέα Αποστολίδη και συζήτηση για το ευρύτερο έργο του συγγραφέα, δοκιμιογράφου, μεταφραστή και σκηνοθέτη

Παρουσίαση βιβλίου: “ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ” του Ανδρέα Αποστολίδη και συζήτηση για το ευρύτερο έργο του συγγραφέα, δοκιμιογράφου, μεταφραστή και σκηνοθέτη

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ και το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ IANOS με αφορμή την πρόσφατη έκδοση του νέου βιβλίου του ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ)

σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο του συγγραφέα, δοκιμιογράφου, μεταφραστή και σκηνοθέτη
την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 8.30 μ.μ.
στο Βιβλιοπωλείο IANOS
(Σταδίου 24, Αθήνα)

Ομιλητές :
Ο ΝΕΟΚΛΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, συγγραφέας και μέλος της ΕΛΣΑΛ, θα παρουσιάσει το Μονομαχία στην Ιερά Οδό.
Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ, κριτικός λογοτεχνίας, θα κάνει μια αναδρομή στο σύνολο του μυθοπλαστικού έργου του Ανδρέα Αποστολίδη.
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, κριτικός λογοτεχνίας, θα παρουσιάσει το δοκιμιακό έργο του συγγραφέα.
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, εκδότης, θα παρουσιάσει τις μεταφράσεις του Α. Αποστολίδη και το ιστορικό τους.

> Θα προβληθεί τετράλεπτο trailer από το ντοκυμανταίρ Latin Noir σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Αποστολίδη.

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΑΝΟS
Σταδίου 24,  Αθήνα  | τηλ. 210 3217917 |  www.ianos.gr | e-mail: events.stadiou@ianos.gr 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ
Ζωοδόχου Πηγής 99, 114 73 Αθήνα |τηλ. 210 70 11 461 | email: info@agra.gr


Το βιβλίο 

«Το θύμα στεκόταν όρθιο έξω από το Μπουκέτο», είπε ο πορτιέρης του ιστορικού μαγαζιού της Ιεράς Οδού. «Έμοιαζε να περιμένει κάποιον στην είσοδο. Σταμάτησε μια Volvo. Κατέβηκε μια γυναίκα με Scorpion και τον γάζωσε. Ο μάγκας τράβηξε Glock, αλλά δεν πρόλαβε να ρίξει». ‘Ηταν ο spokesman του Συνδικάτου του Εγκλήματος. Όλα τα πρόσωπα του μυθιστορήματος είναι φανταστικά, πολλά όμως από τα αξιοσημείωτα γεγονότα στα οποία εμπλέκονται βασίζονται σε αληθινά περιστατικά και εγκλήματα, τα όποια έχουν απασχολήσει την αστυνομία, τις δικαστικές αρχές και τον Τύπο. Φυλακές Κορυδαλλού: Δαουτάκος και Βλάμης. Νονοί της εγχώριας Μαφίας. Ξενυχτάνε μαζί. Έχουν μια μπουκάλα Τζακ Ντάνιελς και δύο τρίφυλλα. Το πρώτο το κάπνισαν βλέποντας σ’ επανάληψη τον Γερούντ Ντάισελμπλουμ να ψιθυρίζει κάτι στο αυτί του υπουργού Οικονομικών. Βλάμης: «Σ’ τό ‘λεγα από καιρό. Τα πράγματα αλλάζουν δραματικά». Δαουτάκος: «Γιατί, εγώ δα, τί σου ‘λεγα; Μην προσπαθείς να μου φας την ανάλυση…» Δεκαεπτά χρόνια μετά την επιχείρηση «Λοβοτομή», μια νέα κλοπή ιατρικών μηχανημάτων θα σταθεί αφορμή για μια συναρπαστική ανάλυση των εξελίξεων στον ελληνικό υπόκοσμο, όπου το Συνδικάτο του Εγκλήματος συναντά τη Μίζα των Εξοπλιστικών, ενώ ένας επιμελητής-λογοτεχνικός ατζέντης προσπαθεί να βάλει σε τάξη τα χειρόγραφα ενός επίδοξου μυθιστοριογράφου, που αποκτούν μορφή σύγχρονου τηλεοπτικού σήριαλ: παίζουν μεταξύ άλλων διπλοί πράκτορες της Ε.Υ.Π., λαθρέμποροι πετρελαίου, απόστρατοι των Ο.Υ.Κ., σύμβουλοι της Αρχιεπισκοπής, φίλοι των «Πυρήνων», μπουκαδόροι Ρομά, κρατικά λαμόγια και δημοσιογράφοι του κίτρινου Τύπου. Ερώτηση στον Βλάμη (από νεαρή δημοσιογράφο): «Τί θέλετε, κύριε Βλάμη;» Βλάμης: «Να βγούμε στις αγορές. Αλλά δεν μας αφήνουν. Είδατε τί έγινε με τον Δαουτάκο!» Εννοούσε ότι είχε απορριφθεί η τελευταία του αίτηση για αποφυλάκιση, παρά τη δωρεά του στο παρεκκλήσι των φυλακών Κορυδαλλού.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο AΝΔΡΕΑΣ AΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής.
Έχει γράψει πέντε αστυνομικά μυθιστορήματα: Το χαμένο παιχνίδιΕγκλήματα στην πανσιόν Απόλλων, Διαταραχές στα Μετέωρα, Το φάντασμα του μετρόΛοβοτομή και τρεις συλλογές διηγημάτων: Ζωγραφικοί πίνακες και ιδιότροπα ζώαΑστυνομικές ιστορίες για πέντε δεκαετίεςΕίσαι ο Παπαδόπουλος; και Βουντού και άλλες ιστορίες.
Έχει μεταφράσει περισσότερα από ογδόντα μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων έργα των James Ellroy, Patricia Highsmith, Dashiell Hammett, Raymond Chandler και Vladimir Nabokov.
Τέσσερις μελέτες: Αρχαιοκαπηλία και εμπόριο αρχαιοτήτωνΤα πολλά πρόσωπα του αστυνομικού μυθιστορήματοςΟ κόσμος του Γιάννη ΜαρήΤο μαύρο καρέ: Οι αστυνομικές σειρές και η τηλεοπτική άνοιξη μετά το 2000 και έχει σκηνοθετήσει πολλά ντοκυμανταίρ, όπως το Κύκλωμα, Δύο φορές ξένος, Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια, Ένας τόπος χωρίς ανθρώπους.
Τελευταία του υπό εξέλιξη δουλειά είναι το ντοκυμανταίρ Latin Noir.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ

Κατηγορία: Ελληνική Πεζογραφία, Μυθιστόρημα
ISBN: 978-960-505-397-0


Σχολιάστε εδώ