Ημερολόγιο Εκδηλώσεων 13/9 για το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων 13/9 για το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

13.09

«Εκδήλωση αφιερωμένη στους πρωτοεμφανιζόμενους θεατρικούς συγγραφείς»
48ο Φεστιβάλ Βιβλίου
Ζάππειο|13.09

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, με την υποστήριξη του ΟΣΔΕΛ εκδήλωση με τίτλο «Εκδήλωση αφιερωμένη στους πρωτοεμφανιζόμενους θεατρικούς συγγραφείς», την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, στη σκηνή «Γεώργιος Βιζυηνός».

Πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς που έχουν στο ενεργητικό τους έως 3 βιβλία θα μιλήσουν για το έργο τους.
Την εκδήλωση συντονίζει ο κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας.
Εισηγήτρια η Δρ. Ανθούλα Δανιήλ.
Συμμετέχει ο Δρ. Λέανδρος Πολενάκης.

Θα μιλήσουν οι συγγραφείς:
Δελίνα Βασιλειάδη, Μάνια Βλαχογιάννη, Γιώργος Γιαννούτσος, Kώστας Γραμματικόπουλος, Αλέξανδρος Διονυσόπουλος, Ευσταθία, Μάνος Καρατζογιάννης, Μίλοβαν Λάλοβιτς, Σπύρος Μπέτσης, Χρήστος Ναούμ, Έρση Νιαώτη, Απόστολος Ντόλκος, Ξένια Πολίτη, Μαρία Τσιμά, Τσιμάρας Τζανάτος.


«Δεν άνθησαν ματαίως»
48ο Φεστιβάλ βιβλίου
Ζάππειο|13.09 

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β) διοργανώνει, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Νεφέλη και Αιγόκερως, εκδήλωση με τίτλο «Δεν άνθησαν ματαίως», την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30, στη σκηνή «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

40 χρόνια Νεφέλη και 40 χρόνια Αιγόκερως. Το 1979 εμφανίζονται η Νεφέλη και ο Αιγόκερως, όπως και η Άγρα, το Ύψιλον, ο Ψυχογιός, η Διόπτρα, αλλά και οι Παραλληλόγραμμες εκδόσεις, μετά η Ερατώ. Έναν χρόνο πριν το περιοδικό «Το δέντρο», μετά «Η λέξη». Κάτι γίνεται το 1979. 

Ο Γιάννης Σολδάτος (εκδότης, συγγραφέας) συζητά το ξεκίνημα στο τέλος της δεκαετίας του ’70 και τις αρχές της δεκαετίας του ’80, με τον Στάθη Βαλούκο (ιστορικός κινηματογράφου, συγγραφέας), τον Ίκαρο Μπαμπασάκη (μεταφραστής, συγγραφέας), τον Άρη Σφακιανάκη (συγγραφέας), τον Θανάση Ρεντζή (σκηνοθέτης) και τον Αντώνη Φωστιέρη  (ποιητής).

Ο Περικλής Δουβίτσας (εκδότης) συζητά για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού βιβλίου με τον Ορφέα Απέργη (ποιητής, μεταφραστής, performer), τον Γιάννη Παλαβό (πεζογράφος, μεταφραστής), τον Χρήστο Χρυσόπουλο (πεζογράφος, μεταφραστής, performer) και τον Χρίστο Σολδάτο (ιστορικός).

 



Γιατί και φέτος η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!

Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
Τηλ: 210 3303942, 2103302523 URL: www.sekb.gr
Αναζητήστε τη σελίδα μας στο facebook ως: Σ.ΕΚ.Β. – Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου


Σχολιάστε εδώ