Επαφές Wilbur Ross σε Τουρκία για διεύρυνση εμπορίου και ενεργειακά

Επαφές Wilbur Ross σε Τουρκία για διεύρυνση εμπορίου και ενεργειακά

-Ross: «Δεν μπορούμε να τους πωλήσουμε τα αεροσκάφη F-35, αλλά μπορούν να φιλοξενήσουν εταιρείες οι οποίες εγκαταλείπουν την Κίνα».

Απο τις 6 Σεπτεμβρίου ο Wilbur Ross βρίσκεται στην Τουρκία για διεύρυνση του εμπορίου και τα ενεργειακά αφού πριν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα.

Κατά την συνάντησή του με τον Υπουργό Εμπορίου της Τουρκίας,  Ruhsar Pekcan  δήλωσε πως ο στόχος αμοιβαίου εμπορίου ύψους 100 δισ. δολαρίων με την Τουρκία αναμένεται να επιτευχθεί “με ισορροπημένο τρόπο’’ Συνάντηση είχε επίσης και με τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας γαμπρό του Ερντογάν,  Μπεράτ Αλ Μπαϊράκ όπου συζήτησαν τρόπους περεταίρω ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων των δυο χωρών.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας Fatih Donmez μετά την συνάντηση με τον Ross έγραψε στο twitter  ότι έγινε μια παραγωγική συνάντηση όπου συζητήθηκαν τρόποι ενεργειακής συνεργασίας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται σε ποιο επίπεδο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross επισκέφθηκε επίσης  τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με τον οποίο είχε μια συζήτηση για τα θέματα της  Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και των Ορθοδόξων στην Τουρκία, καθώς και το ζήτημα της χρήσης του πρώην Ορφανοτροφείου στα Πριγκηπόνησα

Yπενθυμίζεται ότι ο κ. Ross  είχε προηγουμένως επισκεφτεί την Ελλάδα  όπου μιλώντας για τα ενεργειακά είπε «υπάρχουν κινήσεις που έχουν γίνει στον χώρο του LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) που έχουν βοηθήσει την Ελλάδα να καταστεί κέντρο διανομής LNG. Ο αγωγός έχει ήδη ολοκληρωθεί και ήδη παραδόθηκε ένα φορτίο LNG στη Βουλγαρία. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη η οποία αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Βουλγαρία εισάγει φυσικό αέριο εκτός της Ρωσίας. Και όταν ολοκληρωθεί το τμήμα του αγωγού που διέρχεται από την Ιταλία, η αγορά θα ανοίξει ακόμη περισσότερο».

Για την  Τουρκία είπε πως πρόσφατα αγόρασε το ρωσικό σύστημα S-400 και «δεν μπορούμε να τους πωλήσουμε τα αεροσκάφη F-35, αλλά μπορούν να φιλοξενήσουν εταιρείες οι οποίες εγκαταλείπουν την Κίνα».

Με πληροφορίες απο το sigmalive.com


Σχολιάστε εδώ