ΥΕΘΑ για Λέρο: Το ζήτημα δεν προέκυψε χθες – Διαπιστώθηκε χθες

ΥΕΘΑ για Λέρο: Το ζήτημα δεν προέκυψε χθες – Διαπιστώθηκε χθες

– Ευ. Αποστολάκης: Δεν χρειάζεται να γίνει απογραφή –  Οι αποθήκες ελέγχονται κάθε μέρα

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχετικά με την υπόθεση της Λέρου και την κλοπή στρατιωτικού υλικού κάνοντας λόγο για “φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση” ενώ ζητά “να περιμένουμε το πόρισμα των εργασιών πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα. Θα συνιστούσαμε λίγη αυτοσυγκράτηση” αναφέρει ο υπουργός.

Η ανακοίνωση

«Χθες το απόγευμα διαπιστώθηκε απώλεια στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου κατά τις διαδικασίες παράδοσης- παραλαβής στην υπηρεσία.

Αμέσως διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και υπό την επίβλεψη Στρατιωτικού Εισαγγελέα.

Αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου.

Καθίσταται προφανές ότι το ζήτημα δεν πρόεκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες.

Ας αφήσουμε τα αρμόδια προανακριτικά όργανα να πραγματοποιήσουν την έρευνα που από την πρώτη στιγμή έλαβαν την εντολή να διεκπεραιώσουν και ας περιμένουμε το πόρισμα των εργασιών τους πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα, δεδομένων των ανωτέρω, θα συνιστούσαμε λίγη αυτοσυγκράτηση σε αυτούς που επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση».

Ευ. Αποστολάκης: Δεν χρειάζεται να γίνει απογραφή –  Οι αποθήκες ελέγχονται κάθε μέρα

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευ. Αποστολάκης νωρίτερα μιλώντας στο news24/7, επεσήμανε με νόημα: “Οι επιθεωρήσεις στις αποθήκες που φυλάσσονται οπλικά συστήματα είναι καθημερινές. Στην περίπτωση της Λέρου δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει. Εκείνο όμως που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι οι επιθεωρήσεις στις αποθήκες όπου φυλάσσονται οπλικά συστήματα είναι καθημερινές.

Οι αποθήκες ελέγχονται κάθε μέρα όπως και το περιεχόμενό τους. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να γίνει απογραφή. Απογραφές γίνονται όταν αλλάζουν καθήκοντα οι αξιωματικοί – αποθηκάριοι”.


Σχολιάστε εδώ