Ώρα…Ελλάδας με Τσιτσιπά στο Davis Cup! – Λ. Αυγενάκης: «Είναι η αρχή για ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις του τένις»

Ώρα…Ελλάδας με Τσιτσιπά στο Davis Cup! – Λ. Αυγενάκης: «Είναι η αρχή για ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις του τένις»

-Τσιτσιπάς: «Τιμή μου που εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα»

Την έναρξη των Αγώνων του Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης στο Davis Cup, που θα διεξαχθεί στο Tatoi Club, με τη συμμετοχή και της Εθνικής ανδρών της χώρας μας, κήρυξε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει την αρχή για ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις, αλλά και την θετική επίδραση που θα έχει στους νέους και τις νέες. Είπε συγκεκριμένα:

«Είμαι σήμερα στο Τατόι, σε αυτό τον καταπληκτικό χώρο, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό της χώρας μας, έναν φανατικό του τένις, και αποδεχόμενος την πρόσκληση του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Ζαννιά για να κηρύξω την έναρξη των αγώνων. Η χαρά είναι δική μου, γιατί μου δόθηκε η δυνατότητα να κηρύξω την έναρξη σε μια διοργάνωση, η οποία επιθυμούμε να είναι η αρχή για άλλες ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις. Είμαστε βέβαιοι ότι, όταν πετύχουμε συνέργειες, που είναι και το ζητούμενο της καινούργιας κυβέρνησης, με τον ιδιωτικό τομέα, τις Ομοσπονδίες και τους αθλητές, θα καταφέρουμε πολύ χρήσιμα πράγματα για τον τόπο μας και για τη νέα γενιά. Την περίοδο αυτή, που οι νέοι αναζητούν πρότυπα, νομίζω ότι αυτά μπορούν να εντοπιστούν στον χώρο του αθλητισμού και στον χώρο της αντισφαίρισης».

Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης πρόσθεσε: «Αφού συγχαρούμε για τις καταπληκτικές εγκαταστάσεις τους οικοδεσπότες και αφού συγχαρώ για άλλη μια φορά τον πρόεδρο και τα στελέχη της Ομοσπονδίας, θέλω μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ τους αθλητές, τις οικογένειές τους που τους στηρίζουν, αλλά και τους δεκάδες εθελοντές. Διότι ένα ζητούμενο μέσα από κάθε διοργάνωση είναι και αυτό… Πώς θα έρθουν πιο κοντά ο νέος και η νέα στη διοργάνωση με την ιδιότητα κατ’ αρχήν του εθελοντή και γιατί όχι μετέπειτα του αθλητή, που θα διεκδικήσει αργότερα κι εκείνος με τη σειρά του άλλες διακρίσεις. Και χαίρομαι πάρα πολύ, όταν βλέπω νέους και νέες που φορούν και τιμούν το εθνόσημο της χώρας μας».

Από τη δική του μεριά, ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ Σπύρος Ζαννιάς, μας είπε: «Πριν από λίγο είχαμε την έναρξη των αγώνων, την οποία κήρυξε ο υπουργός Αθλητισμού, ο κ. Αυγενάκης, τον οποίο ευχαριστούμε εκ μέρους της ελληνικής αλλά και της διεθνούς οικογένειας του τένις. Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκεται μαζί μας, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το Davis Cup. Η Εθνική ομάδα έχει προοπτική και μέλλον και θα αναδείξει η χώρα μας και μεγαλύτερες διοργανώσεις και επιτυχίες».

 

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά για πρώτη φορά στη σύνθεσή της στο Davis Cup, η Εθνική ανδρών θα αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα (11-14/9) στο Group III της Ευρωαφρικανικής ζώνης, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στο ΤΑΤΟΙ Club. Μαζί με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, στην ομάδα μετέχουν ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Πέτρος Τσιτσιπάς. Προπονητής είναι ο Δημήτρης Χατζηνικολάου και αρχηγός αποστολής ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο νο 85 της κατάταξης των χωρών και οι τενίστες που συνθέτουν την ομάδα είναι:
Στέφανος Τσιτσιπάς (ε.γ. 1998 – Νο 7 – νο 5 στις 5/8/19)
Μιχάλης Περβολαράκης (ε.γ. 1996 – Νο 462 – νο 323 στις 26/8/19)
Μάρκος Καλοβελώνης (ε.γ. 1994 – Νο 730 – νο 290 στις 6/6/16)
Πέτρος Τσιτσιπάς (ε.γ. 2000 – Νο 1598 – νο 1025 στις 19/8/19)

Οι δύο τελευταίοι έχουν αγωνιστεί και στο παρελθόν με τα ελληνικά χρώματα στην κορυφαία διοργάνωση των Εθνικών ομάδων. Ο Μάρκος Καλοβελώνης 4 φορές με πρώτη εμφάνιση το 2012. Στο Davis Cup έχει: Ν-Η συνολικά 8-7 & Ν-Η στο απλό 4-3. Ο Πέτρος Τσιτσιπάς 2 φορές με πρώτη εμφάνιση το 2017. Στο Davis Cup έχει: Ν-Η συνολικά 5-2 & Ν-Η απλό 1-0.

Πηγή-φωτο: ΑΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ